Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Bloomberg: Η επέκταση της Cosco μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Bloomberg: Η επέκταση της Cosco μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίσηΣτα σχέδια επέκτασης της Cosco και της θυγατρικής της στην Ελλάδα 

αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως τα σχέδια αυτά τα οποία περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες θαλάσσιων και σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις από τον Πειραιά, είναι ικανά να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση των 6 τελευταίων ετών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα, η Cosco Pasific Limited, σχεδιάζει την μετατροπή του Πειραιά σε ευρωπαϊκό κόμβο εμπορίου, π
ροσφέροντας...
από το 2014 υπηρεσίες για θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές σε πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Hewlett- Packard, η Huawei Technologies αλλά και σε άλλες εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν κατονομαστεί.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, με τα σχέδια επέκτασης της Cosco η Ελλάδα μπορεί να βγει από την βασανιστική ύφεση των 6 τελευταίων ετών, καθώς θα πολλαπλασιαστεί η ζήτηση για θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές από τον Πειραιά.
Τέλος, το Bloomberg αναφέρεται και στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία, τονίζοντας πως 
«η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, σχεδόν ισοψηφεί στις δημοσκοπήσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο αντιτίθεται στους όρους περί εφαρμογής του προγράμματος λιτότητας, που συνόδευαν τα προγράμματα δανεισμού. 
Ο κ. Σαμαράς επικεφαλής μιας κυβερνητικής συμμαχίας, η οποία διατηρεί πλειοψηφία τεσσάρων εδρών στη Βουλή, καταπολέμησε τη σεναριολογία περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών και υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας αντιστροφής της κατάστασης».

φωτογραφία: fosphotos.com


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: