Πράγµατι, τα δεδοµένα που ανησυχούν τον κ. Βενιζέλο είναι τα εξής:

• Είναι γνώστης του ότι µια οµάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που υπερβαίνει τους 20, µετά βίας συγκρατείται να µην αποστασιοποιηθεί από τις αποφάσεις στις οποίες συµµετέχει και ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ, µε απώτερο σκοπό να ρίξει τον κ. Βενιζέλο από την προεδρία του κόµµατος. Οι βουλευτές αυτοί, οι οποίοι µάλιστα δεν διαφωνούν επί της αρχής για τα µέτρα που είναι αναγκασµένη να παίρνει η κυβέρνηση Σαµαρά, σκέπτονται την προαναφερθείσα πρωτοβουλία προκειµένου να εξωθήσουν τον κ. Βενιζέλο σε παραίτηση. Κοινώς, ενώ τα βρίσκουν µε τον Σαµαρά, είναι εναντίον του αρχηγού τους! Τους βουλευτές αυτούς τους συγκρατεί το Μαξίµου!

• Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκµυστηρευόµενο τις εκτιµήσεις του (τις οποίες παρεµπιπτόντως γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος), εκφράζει τη βεβαιότητα ότι, αν δεν αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ µε δική του πρωτοβουλία ο κ. Βενιζέλος, τότε θα σηµειωθεί η εξής εξέλιξη: Θα αναληφθεί πρωτοβουλία από Παπανδρεϊκούς βουλευτές, αλλά και βουλευτές προσκείµενους στον εκσυγχρονιστικό χώρο και στον κ. Σηµίτη για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ των συναδέλφων τους που προσεχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ! Με δεδοµένο ότι οι αποχωρήσαντες είχαν ως αιτία και αφορµή τον κ. Βενιζέλο, οι έχοντες τη σχετική πρωτοβουλία Παπανδρεϊκοί και Σηµιτικοί βουλευτές πιστεύουν ότι έτσι θα τον εξαναγκάσουν σε αποχώρηση, διότι θα µπορούν να προβάλουν ότι βασική αιτία της µη επανασυγκόλλησης των κοµµατιών του κόµµατος είναι ο ίδιος ο σηµερινός αρχηγός του.

Με αυτά τα δεδοµένα, ο κ. Βενιζέλος έχει κάθε λόγο να θέλει να παρατείνει η κυβέρνηση τη θητεία της, καθώς το δικό του επιχείρηµα είναι ότι ο ίδιος κρατάει στην εξουσία ένα αποσυντεθειµένο ΠΑΣΟΚ, η κατρακύλα του οποίου -κατά τον ίδιο- οφείλεται στα διαχρονικά κυβερνητικά σφάλµατα του κόµµατος του Ανδρέα και, κυρίως, στην πολιτική που εφάρµοσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από την πλευρά της ∆ΗΜ.ΑΡ., και παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν λεχθεί, η επάνοδος στην κυβέρνηση είναι κάτι επιθυµητό, δεδοµένου ότι η αποχώρησή της είχε προκαλέσει εσωκοµµατικούς τριγµούς.

Επιπλέον, διευρύνονται οι δυνατότητες για ενεργότερη συµµετοχή στελεχών του συγκεκριµένου κόµµατος σε καίριες θέσεις της κρατικής µηχανής, κάτι που και σήµερα επιτυγχάνει, βεβαίως. Πράγµα που µεταφράζεται σε αλισβερίσι τακτοποιήσεων...

ΥΓ: Το Μαξίµου θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις µε τη ∆ΗΜ.ΑΡ. για παν ενδεχόµενο, έστω και αν δυσαρεστήθηκε µε την αποχώρηση.
parapolitika