Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γαλλικά

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, περιγράφει στα απομνημονεύματά του τις δραματικές στιγμές που εξελίχθηκαν στη σύνοδο του G20 στις Κάνες, ανάμεσα στους ευρωπαίους ηγέτες και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Θαπατέρο αναφέρεται στις σκληρές προειδοποιήσεις των ευρωπαίων ηγετών προς τον Παπανδρέου να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ελληνικό μνημόνιο, αλλά από τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου γνωρίζουμε πως ο Νικολά Σαρκοζί είχε πει στον Γιώργο Παπανδρέου ...


«Είσαι ένας γαμημένος ψυχασθενής».
Αμέσως μετά, η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον Γιώργο Παπανδρέου «Ρε σκατόπουστα, γαμώ το σπίτι σου, θέλεις και δημοψήφισμα, ρε μουνόπανο;».

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαμογελούσε και είπε σε Σαρκοζί και Μέρκελ πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει Δανία του Νότου, οπότε ο Σαρκοζί πήρε εντελώς ανάποδες και του είπε πως θα του γαμήσει το μουνί που τον πέταγε.

Στη συνέχεια, όλοι οι υπόλοιποι ηγέτες περνούσαν μπροστά από τον Παπανδρέου και τον έλεγαν «ξεκωλιάρη», «μπινέ», «τσοτσουνοπνίχτη», «κλασομπανιέρα», «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα» και άλλα τέτοια, ενώ αυτός τους ευχαριστούσε επειδή είναι πολύ ευγενικός.

Στη συνέχεια, ο Παπανδρέου αντικαταστάθηκε στην πρωθυπουργία από τον Παπαδήμο, μετά οι Έλληνες ψήφισαν και έκαναν κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για ακόμα περισσότερα μνημόνια, ενώ ο Παπανδρέου κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και πληρώνεται για να δίνει διαλέξεις για το πώς θα ξεπουλήσεις μια χώρα και πώς θα σε γαμωσταυρίσει ο Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: