Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει ξανά το φάκελο Σέχτα – Πυρήνες για τη δολοφονία στο Ηράκλειο

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει ξανά το φάκελο Σέχτα – Πυρήνες για τη δολοφονία στο ΗράκλΣτις οργανώσεις που άνοιξαν προ μερικών ετών έναν νέο κύκλο αίματος και τρομοκρατικών επιθέσεων στρέφει το βλέμμα της η αντιτρομοκρατική 

για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.
Η απίστευτη σκληρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, η ψυχραιμία του εκτελεστή και το καλά οργανωμένο σχέδιο διαφυγής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει ξανά τέτοιο χτύπημα.
Παρά το γεγονός ότι η «Σέχτα Επαναστατών» είχε...
σιγήσει για περίπου τρία χρόνια, έπειτα από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, οι Αρχές βλέπουν κοινά στοιχεία στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο τόσο με την περίπτωση Γκιόλια, όσο και στη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα.
Εικάζεται ότι υπάρχουν ένα με δύο άτομα που πέρασαν στο σκοτάδι την τελευταία περίοδο, κατάφεραν να ανασυνταχθούν και ενδεχομένως να κάνουν τη δυναμική επανεμφάνισή τους όχι απαραίτητα ως «Σέχτα», αλλά ίσως και ως μια οργάνωση με νέο όνομα.
Η οργάνωση, άλλωστε, είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τον οπλισμό της στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και πιστόλια τύπου Zastava σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή.
Από την άλλη πλευρά η κινητικότητα που παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες και κορυφώθηκε με την ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού όσο και στο κείμενο απολογισμό που δημοσιεύθηκε στις 16 Οκτωβρίου και έφερε την υπογραφή των «Πυρήνων» είχε θορυβήσει τις ελληνικές αρχές.
Για το λόγο αυτό στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στρέφουν το βλέμμα τους και προς του «Πυρήνες της Φωτιάς» χωρίς να αποκλείουν μια «σύμπραξη» μελών και των δύο οργανώσεων.
Αλλωστε και στην προκήρυξη της 16ης Οκτωβρίου οι «Πυρήνες» έκαναν λόγο για κοινό μέτωπο με τη «Σέχτα» εκτοξεύοντας απειλές κατά πάντων, ανάμεσά τους και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Περίμεναν μεγάλο χτύπημα

Εκείνο που αναμένει η αντιτρομοκρατική είναι την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης την επόμενη εβδομάδα, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα σημάνει εκ νέου συναγερμός για ενδεχόμενο νέο μεγάλο χτύπημα. Οι πληροφορίες που φθάνουν από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι υπήρχαν ενδείξεις για συγκρότηση νέου πυρήνα τρομοκρατών και περίμεναν ένα μεγάλο χτύπημα, το οποίο ενδεχομένως να άλλαξε στην πορεία, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Τι έδειξε το βίντεο από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Ετοιμοι για μάχη οι εκτελεστές

Εν τω μεταξύ τα επιτελεία που ασχολούνται με την υπόθεση χτενίζουν τα βίντεο που έχουν συλλέξει από την περιοχή δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκείνο από τις κάμερες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Το βίντεο καταγράφει όλη τη σκηνή της δολοφονίας των Φουντούλη – Καπελώνη και τον τραυματισμό του Γέροντα, ενώ οι Αρχές εστιάζουν σε ένα σακίδιο που είχε μαζί του ο εκτελεστής.
Εικάζεται πως αυτό περιείχε χειροβομβίδες και άλλα πιστόλια, καθώς οι δράστες ήταν προετοιμασμένοι για μάχη σε περίπτωση που υπήρξε ανταλλαγή πυρών με μέλη της Χρυσής Αυγής ή στο ενδεχόμενο που βρίσκονταν στο σημείο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 3 + 1 καταθέσεις κλειδιά για τη δολοφονία

Σε τρεις μαρτυρίες βασίζεται η Αντιτρομοκρατική για να αντλήσει πολύτιμα στοιχεία που θα συμβάλουν καθοριστικά στην πορεία των ερευνών για τη διπλή εκτέλεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Σημειωτέον ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συλλέξει περισσότερες από 30 καταθέσεις μαρτύρων, αλλά εκείνες δύο ανδρών και μιας γυναίκας θεωρούνται οι πιο βασικές που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.
Ωστόσο, περισσότερα αναμένει η αντιτρομοκρατική από την εξέταση του τέταρτου μέλους της Χρυσής Αυγής που γλίτωσε από την επίθεση.
Το άτομο έχει μεν μιλήσει με τους αστυνομικούς, αλλά όχι σε επίσημο επίπεδο, καθώς είναι ακόμη σοκαρισμένος, ενώ και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούν να τον πιέσουν.
Η κατάθεσή του, πάντως, κρίνεται ως η πιο σημαντική καθώς ενδεχομένως το άτομο αυτό να έχει δει το πρόσωπο του εκτελεστή ή να μπορέσει να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του.

Ψάχνουν το αυτοκίνητο της διαφυγής και τους συνεργούς

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται και στην εξέταση της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, ενώ θεωρείται βέβαιο πως υπήρξε και ομάδα υποστήριξης με τουλάχιστον δύο άτομα να παραλαμβάνουν με αυτοκίνητο τους δράστες από το σημείο που παράτησαν τη μηχανή.
Οπως ήταν αναμενόμενο η αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει νέο κυνηγητό για τον εντοπισμό του οχήματος με το οποίο ολοκληρώθηκε η διαφυγή των δραστών.


efimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: