Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Μούσι, μουστάκι ή ξυρισμένο πρόσωπο - Τι τύπος άνδρα κρύβεται πίσω από το καθένα

Κάποτε, μία ματιά στο πρόσωπο του άνδρα ήταν αρκετή για να βγουν πολλά συμπεράσματα. Από τις πολιτικές πεποιθήσεις του, έως τη θρησκεία ή την κοινωνική του τάξη. 

Βέβαια, αυτό άλλαξε στα τέλη του 20ου αιώνα, αλλά παρόλα αυτά η επιλογή του άνδρα στο συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα- μούσι, μουστάκι ή εντελώς ξυρισμένος- δείχνει ακόμη κάποια πράγματα.
Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο...
δρ. Αλαν Πέρκινς, που έκανε τη σχετική ανάλυση για λογαριασμό της Huffington Post. Τι μήνυμα στέλνει λοιπόν ο άνδρας που κυκλοφορεί με απεριποίητο μούσι, περίτεχνο μουστάκι ή φρεσκοξυρισμένο μάγουλο; Ο ειδικός έχει όλες τις απαντήσεις.


Το μούσι του μεγαλύτερου άνδρα. Συχνά συνδέεται με ακαδημαϊκούς, ενώ έχει και θρησκευτικές προεκτάσεις. Παλιομοδίτικο, αλλά για σοφιστικέ τύπους.


Κάποιος που έχει κολλήσει στο παρελθόν. Είχε γίνει μόδα τη δεκαετία του '90, τότε ήταν μίας μορφής δήλωση, αλλά έχει ξεπεραστεί.


Ο άνδρας που ακολουθεί την τελευταία λέξη της μόδας. Μία ματιά στα περιοδικά θα οδηγήσει στη διαπίστωση ότι κάθε 2-3 σελίδες υπάρχει κάποιος με παρόμοια γένια.


Ανθρωπος που του αρέσει η διασκέδαση. Είναι παιχνιδιάρικο λουκ.


Κάποιος που κάνει αξιολύπητη προσπάθεια για να κερδίσει την προσοχή. Το έχουν οι άνδρες που θέλουν να τους ρωτήσουν γιατί το έκαναν.


Ο ελαφρώς φαντασμένος τύπος. Στη δεκαετία του '70 υποδήλωνε κάτι σχετικά με τη σεξουαλικότητα του άνδρα που το είχε- από πορνοστάρ έως ομοφυλόφιλος. Οι νεαρότεροι που το επιλέγουν είναι πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους.


Ο επαναστάτης. Πάντα θεωρούνταν ότι αυτός που το έχει είναι είτε μηχανόβιος, είτε παλαιστής.


Ανδρας με ευχάριστη προσωπικότητα. Παραπέμπει σε ευγενείς του νότου των ΗΠΑ.


Ο εκκεντρικός. Προέκυψε στη δεκαετία του '50, με τους μπίτνικ και την επόμενη δεκαετία το υιοθέτησαν οι χίπις.


Τύπος με μεγάλη καρδιά. Εχει κάτι από ευγενή της βικτωριανής εποχής.


Το κολεγιόπαιδο. Οι άνδρες έχουν την τάση να επιστρέψουν στη συνήθεια του καθημερινού ξυρίσματος.



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: