Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, με το ΑΦΜ της εν λόγω εταιρείας είχαν αγοραστεί τέσσερα κινητά. Τα τρία από αυτά χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες υποκλοπές, την περίοδο 2004-2005. Ωστόσο, όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Επικρατείας της τότε κυβέρνησης, απενεργοποιήθηκαν. Περίπου δύο μήνες μετά, το τέταρτο, που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων προσώπων. 
Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, κάτι που φαίνεται να ήταν και το μεγάλο λάθος των υποκλοπέων. Οι ελληνικές Αρχές τους εντόπισαν και η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω τηλέφωνο. Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλούσαν με το Μέριλαντ. 
Συγκεκριμένα, σε μία από τις πρώτες κλήσεις που έγιναν μετά την ενεργοποίηση του «εφεδρικού» κινητού, ο καλών Ελληνοαμερικανός από την Ελλάδα ζητούσε οδηγίες από τους ανωτέρους του για το πώς θα κινηθεί από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν. Οι ελληνικές Αρχές, που είχαν παγιδεύσει το τηλέφωνο, ξεκίνησαν να καταγράφουν τις επικοινωνίες των Ελληνοαμερικανών και του Ελληνα «αχυρανθρώπου» στην επενδυτική εταιρεία.

parapolitika