Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τι θα κάνει ο Καραμανλής τα επόμενα χρόνια;

Στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, 

αναφέρεται ο Δημήτρης Μητρόπουλος με άρθρο του στα σημερινά “Νέα”, που έχει τον τίτλο “Θεωρίες Συνωμοσίας”.
Ο γνωστός αρθρογράφος καταπιάνεται με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και τις τηλεφωνικές υποκλοπές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ο Καραμανλής δεν κάνει τίποτε, κι ας έχουν κάψει φλάντζα οι καραμανλικοί. Κι εδώ που τα λέμε: Γιατί να κάνεις κάτι, ή να πεις κάτι, όταν άλλοι μιλούν για σένα; Το να είσαι υποκείμενο πλάγιου λόγου στην πολιτική, σου δίνει άλλες δυνατότητες στο παιχνίδι.
Η θεωρία συνωμοσίας για τη δολοφονία του Καραμανλή οδηγεί στα εξής δυο γρήγορα συμπεράσματα: ...

Πρώτον, δεν κάνει καμία ζημιά στον πρώην πρωθυπουργό, που εμφανίζεται ήρωας και θύμα. Τραβάει επίσης την προσοχή από τους ισχυρισμούς εκείνων που επιμένουν ότι ο Καραμανλής έχει μεγάλη ευθύνη, λόγω πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησής του, για την οικονομική κρίση που γονάτισε τη χώρα, αφού ο ίδιος δεν ήταν πια στην εξουσία.
Δεύτερον, διευκολύνει την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού σε μια σαφώς αριστερόστροφη εποχή. Διότι, το στόρι της απόπειρας δολοφονίας ξεχειλίζει από αντιαμερικανισμό. Και βέβαια, κολλάει με τη μυθολογία του καραμανλισμού ως πολιτικού δόγματος εθνικής χειραφέτησης. Δεν έβγαλε ο Εθνάρχης την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ στη Μεταπολίτευση;
Στην πραγματικότητα, το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο στο τι θα βγάλει η εισαγγελική έρευνα. Αλλά στο τι θα κάνει ο Καραμανλής τα επόμενα χρόνια.
Εκτός αν η πρότερη στοχοποίησή του, θα τον κάνει να προτιμήσει το να παραμείνει στο περιθώριο, για λόγους ασφαλείας…”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Δημήτρης Μητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: