Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο “πολιτικός αχταρμάς” που τον λένε “ΣΥΡΙΖΑ”

Μπορεί ο Τσίπρας να κάνει τα μπάνια του και να ξεκουράζεται με την οικογένειά του, στον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν… ξαποσταίνουν ποτέ. 

Και μπορεί κάποιοι να πίστεψαν ότι πρόκειται για ενιαίο κόμμα που θα διεκδικήσει την εξουσία, δεν παύει όμως να είναι ένας πολιτικός αχταρμάς που ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς να το πολυσκέφτεται. Απλά εκφράζει τις απόψεις της συνιστώσας που υποστηρίζει.
Σε δύο μόνο περιπτώσεις παρατηρήθηκε διχασμός στο κόμμα του κ. Τσίπρα και εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια παρακμής και αντιπαλότητας.
Η πρώτη ήταν με τις...
απανωτές δηλώσεις Λαφαζάνη και Στρατούλη, των βουλευτών της δραχμής δηλαδή, που δεν πολυκαίγονται για το νόμισμα και για το ευρώ. Οι αιρετικές δηλώσεις των λεγόμενων και “Ταλιμπάν” του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός του κόμματος από μετριοπαθείς που καταλαβαίνουν ότι δηλώσεις υπέρ της δραχμής προκαλούν μεγάλο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δυσχεραίνουν την προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Και ο Παπαδημούλης, και ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης μεταξύ άλλων, εμφανίζονται να είναι στην εντελώς άλλη κατεύθυνση από τους Ταλιμπάν κάτι που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο κόμμα.
Προς το παρόν «μαζεύονται» περιμένοντας το… Μεγάλο Αρχηγό να τελειώσει από τα κουβαδάκια και να συμμαζέψει το κόμμα που θυμίζει σκορποχώρι στα οικονομικά θέματα.
Όμως, και η υπόθεση της Ύδρας με τα επεισόδια κατά της Οικονομικής Αστυνομίας, προκάλεσαν νέα αντιπαράθεση και νέο διχαστικό κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα μιας κατάσταση όπου ο καθένας θα κάνει ότι θέλει ο Δ. Παπαδημόύλης υποστήριξε: «Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές».
Όμως σε δήλωσή του ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήρισε «σώου επίδειξης αυταρχισμού» τα γεγονότα της Ύδρας.
Η δήλωση του κ. Δρίτσα είναι η ακόλουθη:
«Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού.
Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας.
Εντελώς αυθαίρετα επιχειρήθηκε να αποκλειστεί η Ύδρα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση και μάλιστα με απόφαση ναυτιλιακής εταιρείας και όχι κάποιας κρατικής υπηρεσίας. Η «πέτρα του σκανδάλου», η ελεγχθείσα ταβερνιάρισσα, οδηγήθηκε με χειροπέδες(!) υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Υδραίων και των τουριστών στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού το συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας αντί να βεβαιώσει τη φορολογική παράβαση, που διαπιστώθηκε, ανέχθηκε να υπερβούν αυτές τον αριθμό των 10, ώστε το αδίκημα να είναι Αυτόφωρο.
Και αφού όλα έχουν ελεγχθεί σε μια καρικατούρα φορολογικού ελέγχου που προκάλεσε την αγανάκτηση των Υδραίων, επιχειρήθηκε δεύτερη εισβολή στο νησί, όπου με παρουσία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας τα συνεργεία των υπηρεσιών του Οικονομικού Ελέγχου περιόδευσαν απλώς σε διάφορα καταστήματα ασκώντας δήθεν έλεγχο μέχρι τις 11 το βράδυ, οπότε όλος αυτός ο «θίασος» επιβιβάστηκε και πάλι σε πλωτό του Λιμενικού και αποχώρησε από το νησί. Αυτό δεν είναι επιχείρηση χτυπήματος της φοροδιαφυγής. Είναι μία ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς. Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, αντιμετωπίζει για μια ακόμα φορά τον λαό ως εχθρό και γι’ αυτό είναι επικίνδυνη. Για μια ακόμα φορά, τέλος, αποδεικνύεται η υποκρισία της κυβέρνησης αφού ο καθένας γνωρίζει ότι με τέτοια σώου  η φοροδιαφυγή όχι μόνο δεν χτυπιέται αλλά αντίθετα διογκώνεται και οι «πονηροί» τρίβουν τα  χέρια τους σε βάρος πάντα των «κορόιδων», που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους».
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ και έπεται συνέχεια όσο θα σοβαρεύουν τα πράγματα…


Δεν υπάρχουν σχόλια: