Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Φαλάκρα τέλος. Είναι γεγονός!

Λίγους μήνες πριν, ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα γονίδια που σχετίζονται με την φαλάκρα. Σύντομα στις αγορές το... αντίδοτο!
Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την παραπάνω ομάδα ερευνητών πως βρίσκονται σε συζητήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για την ανάπτυξη....
μιας θεραπείας, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη και να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή εντός της προσεχούς διετίας
Οι περισσότεροι άνδρες χάνουν μεγάλο μέρος από τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία ενώ το 80% των...
70χρονων εμφανίζει κάποιο πρόβλημα τριχόπτωσης.
Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι η τεστοστερόνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τριχόπτωση η οποία επέρχεται όταν ο θύλακας της τρίχας μικρύνει πέραν ενός ορίου.

Οι ερευνητές λοιπόν ανέλυσαν τα γονίδια τα οποία ενεργοποιούνται όταν αρχίζει η απώλεια των τριχών και διαπίστωσαν ότι η διαδικασία συμπίπτει με την αύξηση των επιπέδων της πρωτεΐνης συνθετάση της προσταγλανδίνης D. Στη συνέχεια μέσα από πειράματα διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι αυξημένη στις γυμνές περιοχές του κεφαλιού των ανδρών και πώς αυτή αναστέλλει την αύξηση των τριχών.

Μετά από το τέλος των πειραμάτων τους και αφού ανέλυσαν προσεκτικά τα αποτελέσματα οι ερευνητές δήλωσαν: «Εντοπίσαμε έναν στόχο για την αντιμετώπιση της φαλάκρας. Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση ουσιών που δεσμεύονται στον υποδοχέα της πρωτεΐνης και να δούμε αν αυτό θα μπορούσε να αντιστρέψει τη διαδικασία της απώλειας των τριχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: