Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Δημοψήφισμα στη Γερμανία για τον ευρωπαϊκό Νότο

Το Βερολίνο σκέφτεται σοβαρά τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος με το οποίο ο γερμανικός λαός θα κληθεί να απαντήσει εάνεπιθυμεί να συνεχίσει η Γερμανία να βοηθά τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης.
Η πληροφορία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε.
Τι ανέφερε; 
Ότι το Βερολίνο σκέφτεται σοβαρά τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος με το οποίο ο γερμανικός λαός θα κληθεί να απαντήσει στο ένα και βασικό ερώτημα: επιθυμεί να συνεχίσει η Γερμανία να βοηθά τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης ή θα πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή τη διαδικασία;...

Το σχετικό δημοσίευμα, που πρώτο έθιξε το συγκεκριμένο θέμα, ήταν αυτό της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, και από το Βερολίνο, μέχρι στιγμής, μόνο μερικές σχετικά χαλαρές αντιδράσεις έχουν σημειωθεί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύμα αντι-ευρωπαϊσμού συνεχώς διογκώνεται στη Γερμανία, ωστόσο, κυρίαρχη είναι η άποψη ότι αυτό που απαιτείται σε αυτή τη συγκυρία δεν είναι η διάλυση της Ζώνης του Ευρώ, αλλά ο διαχωρισμός της σε δύο ταχύτητες.
Έτσι, το Βερολίνο θα επιδιώξει και την ενιαία αγορά -που στηρίζει τα πλεονάσματα της- να μην διαλύσει, αλλά και τις προβληματικές χώρες να σταματήσει να χρηματοδοτεί…

Πηγή:Voria
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: