Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Οι μεγάλοι έρωτες της δόξας

Οι μεγάλοι έρωτες της δόξας ΖΕΥΓΑΡΙA ΣΤΟ ΠΑΝΙ, ΖΕΥΓΑΡΙA ΣΤΗ ΖΩΗ

Η Έβδομη Tέχνη φωτογραφίζει
ιδέες από την καθημερινότητα, αλλά πολλές φορές η ζωή καταφέρνει να του κλέψει την φαντασία. 
Οι καλύτερες ιστορίες έχουν ένα κοινό μυστικό, τον έρωτα. 
Τι συμβαίνει λοιπόν όταν οι πρωταγωνιστές ερωτεύονται στο πανί και περπατούν χέρι - χέρι στη ζωή;      

Στον κινηματογράφο έχουμε θαυμάσει θρυλικά ζευγάρια ηθοποιών, οι οποίοι ήρθαν κοντά στα γυρίσματα κάποιας ταινίας και στη συνέχεια έζησαν τον μεγάλο έρωτά τους έξω από τα studio. Άλλοι ηθοποιοί πάλι, δεν γνωρίστηκαν παίζοντας στην ίδια ταινία, αλλά έχουν μονοπωλήσει κατά καιρούς τα lifestyle περιοδικά και έχουν κυνηγηθεί πολύ από τους παπαράτσι.    

Ακολουθούν μερικοί από τους πιο θυελλώδεις κινηματογραφικούς έρωτες που άφησαν εποχή:      

1. Humphrey Bogart - Lauren Bacall
    

Ένα από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά ζευγάρια του παλαιού Hollywood, με μία παθιασμένη σχέση και έναν ιστορικό γάμο. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «To Have and Have Not» το 1944. Στην ταινία αυτή η Bacall λέει την ατάκα στον συμπρωταγωνιστή της «Ξέρεις πως να σφυράς σωστά, έτσι Στιβ; Απλά ενώνεις τα χείλη σου και φυσάς», που
έμεινε στην ιστορία.    

Η Bacall τότε ήταν 19 ετών και έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα στην υποκριτική, ενώ ο Bogart ήταν 45 χρονών, ήδη αστέρας του Hollywood, και μάλιστα παντρεμένος με την τρίτη του γυναίκα, την ηθοποιό Mayo Methot. Ο έρωτας του Bogart και της Bacall ήταν κεραυνοβόλος και το 1945 ο πρώτος χώρισε με τη γυναίκα του, για να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής του.    

Οι δυο τους έπαιξαν μαζί σε άλλες δύο ταινίες και το 1949 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον μικρό Stephen Humphrey Bogart, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον ρόλο του πατέρα του στην ταινία «To Have and Have Not». Μετά από τρία χρόνια ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Leslie.   

Το 1957, ο διάσημος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, προσβεβλημένος από καρκίνο του οισοφάγου. Αξίζει να σημειωθεί δε πως η Bacall στην κηδεία του έβαλε στο φέρετρο του άντρα της μια σφυρίχτρα, ως αναφορά στην ταινία που τους έφερε κοντά.    

2. Liz Taylor - Richard Burton
    

Μια παθιασμένη, ταραχώδης και ταυτόχρονα «απαγορευμένη» σχέση που κατέληξε σε δύο γάμους ήταν αυτή της θρυλικής μορφής του Hollywood, Liz Taylor και του Richard Burton.  

Οι δυο τους έπαιξαν μαζί σε 10 ταινίες και, σύμφωνα με την κοινή παραδοχή, γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα», όταν η Taylor ήταν 29 ετών παντρεμένη με τον τέταρτο συζυγό της, και ο Burton 37 ετών παντρεμένος και αυτός. Στην πραγματικότητα όμως, η πρώτη τους γνωριμία έγινε μερικά χρόνια νωρίτερα σε ένα πάρτυ, όπου ο Burton φλέρταρε την Taylor. Ωστόσο, η ίδια τον τότε τον απέρριψε και τελικά το ειδύλλιο φούντωσε στα πλατό της «Κλεοπάτρας».      

Τα διαζύγια με τους προηγούμενους συζύγους τους δεν άργησαν να έρθουν και εννέα μόλις ημέρες μετά το διαζύγιο της Liz από τον Eddie Fisher, οι δύο πρωταγωνιστές παντρεύτηκαν για πρώτη φορά (10 Μαρτίου 1964). Τον Ιούνιο του 1974 χώρισαν, ύστερα ξαναπαντρεύτηκαν και το οριστικό τέλος ανάμεσά τους ήρθε τον Αύγουστο του 1976.      

Στον κοινό τους βίο υπήρξαν πολλοί τσακωμοί και εντάσεις, κυρίως λόγω του προβλήματος αλκοολισμού του Burton και του εθισμού της Taylor στα παυσίπονα και τα ηρεμιστικά, αλλά και πανάκριβα δώρα, όπως το διάσημο Taylor-Burton Diamond του οίκου Cartier. Μάλιστα, το 2010 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ερωτικές επιστολές του Burton στην Taylor, κάνοντας σαφές πως ο έρωτας τους πέρασε από πολλά κύματα.      

Τον Ιούνιο του 1984 ο Burton πέθανε στην Ελβετία σε ηλικία 58 ετών, ενώ η Liz Taylor έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών τον Μάρτιο του 2011.    

Σύντομα, αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Liz & Dick» με θέμα την πολυτάραχη σχέση τους.    

3. Vivien Leigh - Laurence Olivier
   

Άλλο ένα ζευγάρι της μεγάλης οθόνης με μια 20χρονη ταραχώδη σχέση. Η Leigh και ο Olivier ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, όταν η 22χρονη ηθοποιός είδε τον Olivier σε κάποια θεατρική σκηνή του Λονδίνου και εντυπωσιάστηκε. «Κάποια μέρα θα παντρευτώ τον Laurence Olivier» φαίνεται να εξομολογήθηκε σε κάποιον στενό φίλο της.    

Σύντομα, κάποιος κοινός τους φίλος τους έφερε σε επαφή και κάπως έτσι ξεκίνησε ο έρωτας τους, παρόλο που και οι δύο εκείνη την εποχή ήταν παντρεμένοι και η Leigh είχε ήδη αποκτήσει ένα παίδί. Ύστερα από δυό χρόνια αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο από τους συζύγους τους και να ζήσουν το ειδύλλιό τους. 

Το 1940 παντρεύτηκαν, αλλά η ευτυχία τους δεν κράτησε για πολύ. Στα γυρίσματα της ταινίας «Καίσαρας και Κλεοπάτρα», η Leigh έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, ενώ έναν χρόνο αργότερα διαγνώστηκε ότι έπασχε από φυματίωση.
Εκτός από τα σωματικά προβλήματα υγείας, η Leigh άρχισε να έχει και  ψυχολογικές μεταπτώσεις, καθώς έπασχε από μανιώδη κατάθλιψη. Το 1958 ο Olivier ερωτεύτηκε την ηθοποιό Joan Plowright, εγκαταλείποντας την Leigh, με την οποία πήρε διαζύγιο το 1960.  

Η Vivien Leigh κατέληξε στις 7 Ιουλίου 1967, ενώ ο Laurence Olivier πέθανε στις 11 Ιουλίου 1989.    

4. Brad Pitt - Angelina Jolie
 

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Mr & Mrs Smith» στις αρχές  του 2005, με τις φήμες να οργιάζουν για ενδεχόμενο ειδύλλιο. Πολλοί μάλιστα θεωρούν υπεύθυνη την Jolie για το διαζύγιο του Pitt με την Jennifer Aniston. Ο ίδιος ο Pitt δήλωσε αργότερα ότι ερωτεύτηκε τη συμπρωταγωνίστριά του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.   

Το ζευγάρι «πιάστηκε» από τον φωτογραφικό φακό στη διάρκεια διακοπών στην Κένυα, ένα μήνα μόλις αφότου η Aniston είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Οι εμφανίσεις τους πύκνωσαν τους επόμενους μήνες, ενώ επινοήθηκε κι ο όρος «Brangelina» για να χαρακτηρίσει τη σχέση τους.   

Ο Brad Pitt μάλιστα συνόδευσε την Angelina Jolie στο ταξίδι της στην Αιθιοπία, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, όπου είχε πάει για να υιοθετήσει το δεύτερο παιδί της, τη Ζαχάρα. Όπως δήλωσε η ίδια η Jolie  πήραν από κοινού την απόφαση της υιοθεσίας.    

Τελικά, τον Γενάρη του 2006 η Jolie αποκάλυψε στο περιοδικό People πως είναι έγκυος, γεγονός που αποτέλεσε την πρώτη επίσημη παραδοχή της σχέσης των δύο πρωταγωνιστών, σε συνδυασμό με την επίσημη δήλωση του Pitt πως θέλει να υιοθετήσει τα δύο παιδιά της Jolie, κάτι που οδήγησε την Angelina να αλλάξει τα επίθετά τους από Jolie σε Jolie-Pitt.  
Έκτοτε, το ζευγάρι έχει υιοθετήσει ακόμα ένα παιδί, από το Βιετνάμ, ενώ το 2008 η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό των διδύμων, Νοξ και Βίβιαν.  

Τον Απρίλη του 2012 το ζεύγος ανακοίνωσε τον αρραβώνα του, ύστερα από επτά χρόνια συμβίωσης.    

5. Heath Leger - Michelle Williams
 

Ο διάσημος «Τζόκερ», που έχασε πρόωρα τη ζωή του, μόλις στα 28 του χρόνια, είχε ήδη «παράδοση» στο να «ζευγαρώνει» με συμπρωταγωνίστριές του, πριν γνωρίσει τη Michelle.    

Το καλοκαίρι του 2004 γνώρισε τη Williams. Που αλλού; Σε γύρισμα, και συγκεκριμένα της ταινίας «Brokeback Mountain». Η κόρη τους Matilda γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 2005. Το ζευγάρι συζούσε στο Μπρούκλυν για δύο χρόνια, μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2007, όταν και έβαλαν τέλος στη σχέση τους.    

6. Catherine-Zeta Jones - Michael Douglas
    

Η σχέση τους μετράει πολλά χρόνια. Η γνωριμία τους ήρθε τον Αύγουστο του 1998, όταν στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Deauville στη Γαλλία, ο Danny DeVito γνώρισε στην Catherine τον κατά ακριβώς 25 χρόνια μεγαλύτερό της, Michael Douglas (έχουν γενέθλια την ίδια μέρα). Πέρασαν όμως πάνω από έξι μήνες μέχρι να αρχίσουν να συναντιούνται τον Μάρτιο του '99.    

Αρραβωνιάστηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 1999 και το μυστήριο του γάμου έγινε τον Νοέμβριο του επόμενου έτους, μερικές εβδομάδες αφότου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διαζυγίου του Douglas, χρονιά που συναντήθηκαν και στη μεγάλη οθόνη για τις ανάγκες της ταινίας «Traffic». Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Dylan Michael και τη Carys Zeta.   

Το 2010 αποφάσισαν να ανανεώσουν τους όρκους τους, μια ιδέα της Catherine, μετά τη διάγνωση στον Michael
προχωρημένης μορφής καρκίνου του λάρυγγα.    

7. Penelope Cruz - Javier Bardem
    

Η Penelope έχει υπάρξει ζευγάρι με συμπρωταγωνιστή της ξανά στο παρελθόν, και συγκεκριμένα με τον Tom Cruise (Vanilla Sky) για σχεδόν τρία χρόνια.    

Το 2007 άρχισε να βγαίνει με τον τότε συμπρωταγωνιστή της,  Javier Bardem, με το ζευγάρι να κρατάει όμως χαμηλούς τόνους και να μη δίνει δικαιώματα για τη σχέση του.    

Οι δυό τους παντρεύτηκαν μετά από τρία χρόνια σχέσης, τον Ιούλιο του 2010, στις Μπαχάμες, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η Penelope αποκάλυψε πως είναι έγκυος.   

Τρεις μέρες πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Bardem για Oscar, για την ερμηνεία του στην ταινία Biutiful,
γεννήθηκε ο γιος τους Leonardo Encinas «Leo» Cruz.    

8. Scarlett Johansson - Sean Penn
    

Μια σχέση που δεν περίμενε κανείς. Η 26χρονη τότε Scarlett προσφάτως διαζευγμένη, βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του κατά 24 χρόνια μεγαλύτερού της, Sean Penn.    

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των φωτογράφων και των ψυχαγωγικών εκπομπών με τις κοινές τους εμφανίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη -από ρομαντικούς περιπάτους στο Λος Άντζελες μέχρι το επίσημο γεύμα στο Λευκό Οίκο.   

Η σχέση τους όμως δεν κράτησε για πολύ, με τις φήμες να κυκλοφορούν ήδη από την απουσία της νεαρής ηθοποιού από το φεστιβάλ των Καννών, όταν και προβλήθηκε η ταινία «The Tree of Life» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Sean Penn.
Έτσι στα μέσα του 2011 μπήκε το οριστικό τέλος.    

9. Monica Bellucci - Vincent Cassel
    

Έχουν πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες μαζί, στις οποίες μπορεί να επιδεικνύουν με ευκολία τα γυμνά τους σώματα, όσον αφορά όμως στην προσωπική τους ζωή, αυτή είναι από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους «μη-προσβάσιμη» στη δημοσιότητα.    

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «μυστικός γάμος» τους το 1999, απ' τον οποίο δεν κατάφεραν να τραβηχτούν ούτε φωτογραφίες ούτε να διαρρεύσουν πληροφορίες. Στις συνεντεύξεις τους, προτιμούν να μιλούν για τη δουλειά τους και να σιωπούν όποτε τεθεί ερώτημα αναφορικά με τη σχέση τους.   

Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Deva, ενώ ο «σύνθετος» τρόπος συμβίωσής τους, ανανεώνει τον γάμο τους. Έχουν αγοράσει από κοινού σπίτι στο Παρίσι, όπου ο Vincent συνήθως μένει μόνος του, καθώς η Monica λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων περνάει περισσότερο χρόνο στο Λονδίνο.    

10. Johnny Depp - Vanessa Paradis
    

Για 14 χρόνια ο Depp συζούσε με τη Vanessa Paradis, με την οποία απέκτησαν 2 παιδιά και χώρισαν πρόσφατα. 

Ο μεγάλος έρωτάς τους άρχισε το καλοκαίρι του1998, μετά τον χωρισμό του Johnny από την Kate Moss. O 48χρονος τότε Depp και η 39χρονη Paradis γνωρίστηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, έναν χρόνο αργότερα γεννήθηκε η κόρη τους, Lily-Rose Melody και το 2002 ο γιος τους, John «Jack» Christofer.   

Η τελευταία εμφάνισή τους ήταν το 2008, στην απονομή των Oscar, όμως η πραγματικά τελευταία κοινή τους εμφάνιση ήταν το 2010 στο πάρτυ του οίκου Chanel στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Καννών.  

Οι δυο τους δεν παντρεύτηκαν ποτέ, καθώς δήλωναν ότι «Δεν αρκεί κάποιος να σου πει εντάξει τώρα είστε παντρεμένοι, αλλά η πραγματική δέσμευση γράφεται στην καρδιά και το μαυλό σου».   

Πρόσφατα, αποφάσισαν να γράψουν τον επίλογο της μακρόχρονης σχέσης τους, με το δελτίο τύπου του εκπροσώπου του πρώην διάσημου ζευγαριού να μην αφήνει πολλά περιθώρια επανασύνδεσης.   

Ντία Μούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: