Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο Γιώργος, το ΠΑΣΟΚ και η… κοινή λογική

Το Συμπόσιο της Σύμης που… δια περιφοράς γίνεται φέτος στη Σάμο

προσέφερε στον Γιώργο Παπανδρέου το δημόσιο βήμα που χρειαζόταν, για να παραθέσει για άλλη μια φορά τις θέσεις του για το πως εξελίχτηκε η θητεία του στην πρωθυπουργία, και το τι έφταιξε ώστε να μην καταφέρει να υλοποιήσει όσα σχεδίαζε.
Το «να μην καταφέρει» βέβαια, έχει μάλλον μια προχωρημένη σχετικότητα, από τη στιγμή που ο τελευταίος των Παπανδρέου δείχνει να μην πιστεύει ότι… δεν πέτυχε
Αντιθέτως, θεωρεί ότι η...
θητεία του είχε θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, και για όσα δεν έγιναν, δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά οι «πολιτικές ελίτ» που τον… πολέμησαν.
Όσοι ζήσαμε φυσικά τη μοιραία για τον παρόν και το μέλλον του τόπου «παρένθεση» της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές του 2009, και ειδικότερα την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου, γνωρίζουμε καλά ότι η Ελλάδα πήγε πολλά χρόνια πίσω.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κοινή λογική δίνει μια μάλλον άνιση μάχη. Και την έχει εκ των προτέρων χάσει. 
Γιατί, εκτός του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος εύλογα υπερασπίζεται τα πεπραγμένα της θητείας του, την ίδια υπερασπιστική τακτική ακολουθούν και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Αδυνατώντας φυσικά να κατανοήσουν ότι, όσο περισσότερο θυμίζουν στην κοινωνία τον δικό τους, αρνητικό εαυτό, τόσο πιο πιθανό θα είναι, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, το ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρει τελικά να πιάσει διψήφιο ποσοστό πάνω στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: