Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Παπούτσια και ντομάτες κατά της Χίλαρι Κλίντον στην Αίγυπτο! (Βίντεο)

Παπούτσια και ντομάτες κατά της Χίλαρι Κλίντον στην Αίγυπτο! (Βίντεο)«Μόνικα, Μόνικα»...
φώναζε το πλήθος!

Κάθε άλλο παρά ένθερμη υποδοχή στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, επεφύλαξαν διαδηλωτές στην Αίγυπτο, αφού εκτόξευσαν ντομάτες και παπούτσια στην πομπή αυτοκινήτων που τη συνόδευε!
Οι αιγυπτιακές αρχές δήλωσαν ότι κανένα από τα αντικείμενα δεν χτύπησε την Χίλαρι Κλίντον ή το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Aντιθέτως, μία ντομάτα χτύπησε στο πρόσωπο έναν αιγύπτιο αξιωματούχο.
Παράλληλα, οι αρχές ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές φώναζαν «Μόνικα, Μόνικα», αναφερόμενοι στο σκάνδαλο με την Μόνικα Λεβίνσκι και τον σύζυγο της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, με άλλους να ζητούν από την αμερικανίδα υπουργό...
«να φύγει». Δεν έγινε γνωστό ποιοι ήταν οι διαδηλωτές και σε ποια πολιτική ομάδα ανήκαν.

Η Χίλαρι Κλίντον επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αίγυπτο, μετά την εκλογή του Ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο και συνάντησε. Σημειώνεται ότι, το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, διαδηλωτές φώναζαν αντι-ισλαμιστικά σλόγκαν, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποστήριζαν την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.

Η επίθεση κατά της πομπής της Χίλαρι Κλίντον ήρθε κατά τη μέρα που η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών μίλησε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλεξάνδρεια που άνοιξε εκ νέου. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρη.
Οι ΗΠΑ δεν μπαίνουν στη διαδικασία να επιλέγουν νικητές και ηττημένους στην Αίγυπτο, ακόμα και να μπορούσαν, που δεν μπορούν»
είπε μεταξύ άλλων, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που έχουν δεχτεί οι ΗΠΑ για την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του ανατραπέντος προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Διαδηλώσεις κατά της Χίλαρι Κλίντον  δείτε το video:


Δεν υπάρχουν σχόλια: