Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ένταση στην Χαλυβουργία - Άνοιξε έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση



Ένταση στην Χαλυβουργία - Άνοιξε έπειτα από εισαγγελική παρέμβασηΑνοιξε τα ξημερώματα το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.  
Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή προσέλευση των εργαζομένων.Σ
ύμφωνα με πληροφορίες, η μονάδα άνοιξε μετά από παρέμβαση των ματ στις 5.30 τα ξημερώματα.
Η κατάσταση έξω από το εργοστάσιο είναι τεταμένη, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι είναι συγκεντρωμένοι και εμποδίζουν όσους θέλουν να εργαστούν να μπουν μέσα. Πάντως...
περίπου 50 άτομα έχουν ήδη εισέλθει στο χώρο του εργοστασίου. Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την καταστολή των κινητοποιήσεων.
«Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στην χαλυβουργία.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία το Νοέμβριο του 2011, μη δεχόμενοι μείωση των αποδοχών τους και μειωμένο ωράριο. Εκτοτε η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε απολύσεις, η ανάκληση των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα κατά την εννεάμηνη κινητοποίηση.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η διοίκηση είχε διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει όλη την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: