Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Guardian: Το ΔΝΤ επιδιώκει να αποτύχουν τα μέτρα


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιχειρεί να μπλοκάρει σκοπίμως τη συμφωνία για τα 11,9 δισ. ευρώ, με στόχο να αποτύχουν τα μέτρα και να αναγκαστεί η Ελλάδα να ζητήσει και νέο κούρεμα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian. 

Η στάση αυτή του ΔΝΤ φέρεται να έχει προκαλέσει την ενόχληση της Γερμανίας, με την κεντρική τράπεζα της τελευταίας να κατηγορεί το Ταμείο ότι εξελίσσεται από μηχανισμό ρευστότητας σε τράπεζα.
«Στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς οι υποψίες μεταξύ των μελών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ότι το ΔΝΤ σκοπίμως μπλοκάρει την συμφωνία για τα μέτρα 11,9 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση», σύμφωνα με τη Guardian.
«Βασικά, θέλουν να αποτύχουν τα μέτρα, ώστε η Ελλάδα να...

αναγκαστεί να ζητήσει και άλλο κούρεμα (του χρέους) αλλά ξέρουμε ότι αυτή δεν είναι η άποψη της ευρωπαϊκής επιτροπής ή της Γερμανίας που αντιτίθεται σθεναρά σε μια ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους στην παρούσα φάση», αναφέρει πηγή από την Αθήνα, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, χωρίς να την κατονομάζει.

O Αντώνης Σαμαράς, γράφει η Guardian, τηλεφώνησε στην Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη Παρασκευή, για να απευθύνει έκκληση για εκτόνωση της έντασης, μετά τον καβγά Στουρνάρα-Τόμσεν.

Πηγή;tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: