Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αναλυτές της AlfaBank ξανακτυπούν: Βλέπουν πλεόνασμα μεγαλύτερο του 0,5% από το 2012

Οι αναλυτές της AlfaBank ξανακτυπούν, μετά την προηγούμενη έκθεση τους με την οποία ξετίναξαν την τρόικα, εκτιμούν τώρα ότι 

ο προυπολογισμός του 2012 θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο του 0,5% σε αντίθεση με το ΔΝΤ που προβλέπει έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ!

Παρά την μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση, όχι μόνο είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο του αναμενόμενου, όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και να διαμορφωθεί τελικά πρωτογενές πλεόνασμα, ήδη από το 2012. 
Και αυτό στη βάση της σημαντικής ενίσχυσης των βεβαιωθέντων πρόσθετων φόρων εισοδήματος με την αποστολή των εκκαθαριστικών και της μόνιμης μείωσης των δαπανών που έχει συντελεσθεί με τις ...
συνεχείς περικοπές μισθών και την αποχώρηση 147,5 χιλιάδων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα τα τελευταία τρία χρόνια, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Με βάση την υλοποίηση του προϋπολογισμό του 2012 στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012, αναμένεται εφέτος να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ύψους άνω του 0,5% του ΑΕΠ, αντί για έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ που προβλέπει το ΔΝΤ.

Οι αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν ότι είναι απολύτως απαραίτητο η οικονομική πολιτική να εστιάσει εδώ και τώρα σε δύο στόχους

στην ανάπτυξη και 
στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Η επιμήκυνση, εάν συμφωνηθεί, θα ασκεί ευνοϊκή επίδραση στην ανάπτυξη και στην βιωσιμότητα του χρέους και θα σπάσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της επίδρασης της προσαρμογής στην ύφεση, και της ύφεσης στην προσαρμογή και την βιωσιμότητα του χρέους. 

Καλείται, λοιπόν, η κυβέρνηση να απαιτήσει την επιμήκυνση  
όχι διότι δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος της προσαρμογής αλλά μάλλον για το ακριβώς αντίθετο», αναφέρουν.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση της Alpha Bank, εδώ!


Ε Μ ΠΡΟ Σ  για Ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: