Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κανένα ίχνος αξιόποινης πράξης - Βιάστηκαν να κατηγορήσουν Λιάπη, Βουλγαράκη, Μεϊμαράκη


Κανένα ίχνος αξιόποινης πράξης 
για τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη δεν έχει διαπιστωθεί, επί του παρόντος, από την έρευνα που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ, όπως βεβαιώνεται στο διά ταύτα του πολυσέλιδου, 300 σελίδων, πορίσματος που διαβιβάστηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
«Στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα Νέα, δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα (σ.σ.: εννοεί τους τρεις προαναφερθέντες πολιτικούς) που αναφέρονται στη συμπληρωματική αναφορά του Ιωσήφ Λιβανού», καταλήγει το πόρισμα του ΣΔΟΕ...


Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση για να μη μείνουν γκρίζες ζώνες στην υπόθεση. Μετά την πρόσφατη διαρροή εγγράφων, που αφορούσαν εκκρεμή έρευνα του ΣΔΟΕ για αδικήματα φοροδιαφυγής με κεντρικά πρόσωπα κτηματομεσίτες οι οποίοι ενέπλεξαν τα τρία πολιτικά πρόσωπα, σήμανε συναγερμός στις εισαγγελικές αρχές.


Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, η οποία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχει καλέσει να εξετάσει ως μάρτυρες τον επιχειρηματία Γιώργο Ζωγραφάκη και τον κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανό. Με τις δικές τους καταθέσεις – όπως είναι γνωστό – άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, καθώς ισχυρίστηκαν ότι ο κατασκευαστικός όμιλος Καρούζου, με τον οποίο και οι ίδιοι συνεργάζο- νταν στο παρελθόν, λειτουργούσε ως «πλυντήριο» διακίνησης μαύρου πο- λιτικού χρήματος πρώην υπουργών.


Η αποκάλυψη της κατάθεσης στην οποία κατονομάζονται τα πολιτικά πρόσωπα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο της Δικαιο- σύνης, που έβαλε στο... φουλ τις μηχανές προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η επίμαχη έρευνα και να μη μένουν σκιές από τη υπόθεση που οδήγησε σε αναστολή των καθηκόντων του τον πρόεδρο της Βουλής.


Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε μάλιστα προχθές τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, φανερά εξοργισμένος για όσα του αποδίδονται, και ζήτησε το αυτονόητο: την ταχύτατη εκκαθάριση της υπόθεσης που άμεσα τον αφορά.


Η δικογραφία αυτή είναι απόλυτης προτεραιότητας για τις εισαγγελικές αρχές. Ηδη χθες το ΣΔΟΕ διαβίβασε πόρισμα αποτελούμενο από 267 σελίδες το οποίο αφορά φοροδιαφυγή περίπου 31 εκατομμυρίων ευρώ και αναφέρεται σε εταιρεία συμφερόντων γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να έχει ασχοληθεί με την αγοραπωλησία ακινήτων του ομίλου Καρούζου και ελέγχεται από την εισαγγελέα.


Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται – ίσως την επόμενη εβδομάδα – το τελευταίο πόρισμα από την πλευρά του ΣΔΟΕ, ενώ στις καταθέσεις τους οι δύο καταγγέλλοντες «δεν αρκεί, όπως έλεγαν δικαστικές πηγές, απλώς να μιλήσουν γενικά και αόριστα για πολιτικά πρόσωπα, αλλά πρέπει να εισφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία για να αξιολογηθούν και να προχωρήσει η έρευνα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση».


Μετά τις δικές τους καταθέσεις οι εισαγγελικές αρχές είναι διατεθειμένες, αν έχουν χειροπιαστά στοιχεία, να προχωρήσουν σε άρση οποιουδήποτε τραπεζικού ή άλλου απορρήτου για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: