Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ποιος φταίει για τις ιερόδουλες με AIDS;

Άλλες πέντε εκδιδόμενες γυναίκες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV
ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 17. 
Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, τουλάχιστον 315 οίκοι ανοχής υπολογίζεται ότι λειτουργούν παράνομα στην Αθήνα, ενώ μόνο το 2011, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων εξέδωσαν αποφάσεις για την σφράγιση 87 οίκων ανοχής και χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτηρίων. 
 Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η ανεφάρμοστη αυστηρότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο.
Tην ίδια ώρα, τα τηλεφωνήματα πολιτών στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων φτάνουν τις 2.000...

Περισσότεροι από 1600 άνδρες, οι μισοί από τους οποίους είναι παντρεμένοι, ζουν με το φόβο του Aids, καθώς δήλωσαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ότι είχαν έρθει σε ερωτική επαφή χωρίς προφυλάξεις με τις 12 ιερόδουλες που είναι φορείς του ιού.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε εξαιρετικά εκνευρισμένος με όσους ήρθαν σε επαφή με τις ιερόδουλες, χωρίς να πάρουν προφυλάξεις, τονίζοντας ότι «πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά».
Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος πρότεινε ακόμη και «να ποινικοποιηθεί η ερωτική συνεύρεση χωρίς προφυλάξεις αλλά και γενικότερα η ερωτική πράξη με παράνομη εκδιδόμενη».
Εν τω μεταξύ, ευθύνες στο υπουργείο Υγείας για τη δραματική αύξηση του AIDS καταλογίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι, από τον Οκτώβριο του 2011, που διαπιστώθηκε η τρομερή αύξηση του ιού κατά 1250%, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πληθυσμού.
Παράλληλα, σημειώνει ότι «έως τώρα δεν υπήρξε καμία στρατηγική πρόληψης και ελέγχου» και καταλήγει ότι «τέτοια προεκλογικά πυροτεχνήματα αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τινάζουν στον αέρα κάθε συντονισμένη προσπάθεια καταγραφής και ελέγχου των περιστατικών από τους αρμόδιους φορείς».
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για το AIDS που δημοσιοποίησε το Ιντιστούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, το οποίο ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία μέσα στο Μάιο.
Σύμφωνα με την έρευνα, 3 στους 4 νέους, ηλικίας από 14 έως και 29 ετών, δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό.
Το 2011 καταγράφηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία 47 θάνατοι ,ενώ σε σχέση με το 2010 ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: