Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Καραμανλής: "Ευτυχώς που υπάρχουν τα blogs"

Με μεγάλη ζωντανή συνέντευξη στο διαδίκτυο ετοιμάζεται να "επιστρέψει" ο Καραμανλής!

Με μεγάλη ζωντανή συνέντευξη στο διαδίκτυο ετοιμάζεται να «επιστρέψει», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Ήδη στο γραφείο του απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία (!), δέχεται διαχειριστές γνωστών ιστολογίων και κουβεντιάζει μαζί τους τις εξελίξεις.
Ο Καραμανλής  μιλάει απαξιωτικά για τα καθεστωτικά ΜΜΕ-χαρακτηριστικό...
το δημοσίευμα του Fimotro
Συζήτηση με στενό συνεργάτη του είχε σήμερα το πρωί ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο του στην πλ. Μαβίλη. 
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που έφερε στο φως της...
δημοσιότητας το πόρισμα του αρμόδιου εισαγγελέα. Σύμφωνα με το πόρισμα η αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Κ. Καραμανλή και άλλων προσώπων τα οποία εκείνη την περίοδο διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή.
Ο Κ. Καραμανλής στην συζήτηση που είχε με τους συνεργάτες του εξέφρασε την απορία γιατί τα "θεσμικά ΜΜΕ" δεν έδωσαν συνέχεια στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, "Ευτυχώς που υπάρχουν τα blogs" τα οποία ανέδειξαν το θέμα, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός. Άδικο έχει; 
κουρδιστό πορτοκάλι

2 σχόλια:

Stathis είπε...

Πολύ εύστοχο σχόλιο του φιλικού μας ισολογίου "Μποτίλια στο πέλαγος", Δευτέρα, Αύγουστος 29, 2011 4:46:00 μμ - το οποίο και προσθέτουμε:

Τον περιμένουμε με ανοικτάς αγκάλας. Θα πρέπει όμως να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα επιστρέψει. Τα εμβόλια του Αβραμόπουλου, τα κότερα του Βουλγαράκη, το παράνομο του Μαγκίνα, τα παλαμιδάκια της Ντόρας τύπου Κυριάκου, ή την φιλομνημονιακή σανίδα σωτηρίας του Σαμαρά;
Επειδή ο Καραμανλής κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την νέα τάξη ως έντιμος πρωθυπουργός, είναι επόμενο μια δυναμική επιστροφή του να προσκρούσει σε νέα χειρότερα αντίποινα.
Πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι εμπιστεύονται τον Καραμανλή και είναι έτοιμοι να τον στηρίξουν όχι μόνο με ψήφο και φράση. Ο Καραμανλισμός είναι φαινόμενο, το οποίο κυοφορήθηκε μεν εντός της ΝΔ., όμως κοινωνικά την ξεπερνάει κατά πολύ. Αυτό το δεδομένο θα πρέπει να καταστεί αφετηρία, ώστε να λάβει αυτός συγκεκριμένη πολιτική μορφή και ιδεολογική βάση. Διότι με μπάζα του παρελθόντος είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να στηθούν αναχώματα, τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν και να προσφέρουν.

http://emprosdrama.blogspot.com/2011/08/blog-post_1834.html?showComment=1314625614046#

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Ευχαριστώ θερμά για την αναδημοσίευση του σχολίου.
Θέλω επιπροσθέτως να εκθέσω τα εξής:
Ως φανατικός καραμνλικός του αντιεξουσιαστικού χώρου, θεωρώ, ότι παρά και ενάντια στις φανφάρες των νεοταξιτών του Πασόκ περί υποτιθέμενου αντιεξουσιασμού, ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μόνος Έλλην πολιτικός, ο οποίος εφάρμοσε στην πράξη βασικές αντιεξουσιαστικές επιλογές.
Ως συνεπή και σοβαρό αντιεξουσιασμό εννοώ επιλογές ριζικής ανατροπής ισχυόντων δεδομένων επί ρεαλιστικής βάσεως.
Η πολιτική Καραμανλή στηρίχθηκε επί των τεσσάρων αρχών, οι οποίες αποτελούν τον κεντρικό άξονα της αντιεξουσιαστικής πολιτικής:
1. Υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών, εναντίον των οποίων βάλλουν πανταχόθεν στην εποχή μας μετωπικώς.
2. Πατριωτικός προσανατολισμός ανεξαρτήτως κόστους.
3. Στήριξη στον μεσαίο χώρο και στην βάναυσα χειμαζόμενη μεσαία τάξη. Αυτή διαθέτει την μέγιστη ετοιμότητα για ανατροπές και αποτελεί την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας.
4. Επιδίωξη κοινωνικής συμφιλιώσεως με στόχο την επίτευξη κοινωνικής ενότητος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων.
5. Κοινωνική ευαισθησία.
Αναμφιβόλως η πολιτική Καραμανλή χαρακτηρίστηκε από παλινδρομήσεις και συμβιβασμούς. Αυτοί όμως δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στην ισχνή στήριξη από το γενικότερο επιτελείο που αυτός πράγματι υπέστη, αλλά ήτο το εν πολλοίς ορθή επιλογή του. Διότι ορθή μπορεί να είναι μόνο η ρεαλιστική πολιτική. Και αυτήν ακριβώς τρέμουν οι αντίπαλοι του Ελληνισμού.
Στις αρχές, οι οποίες παρατίθενται ανωτέρω θα πρέπει να προστεθεί μελλοντικώς μια ακόμη ιδιαιτέρως βασική:
Η εκπόνηση και προώθηση αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία να στηρίζεται στα πραγματικά - και όχι κατ' όνομα - συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος, με ταυτόχρονη δημιουργική κινητοποίηση των υγειών δυνάμεων του Έθνους.
Σημαντικό παράγοντα των υπαρχόντων συγκριτικών πλεονεκτημάτων αποτελεί η αριθμητικώς ισχυρότατη διασπορά. Όχι όμως αυτή, η οποία συνήθως προβάλλεται: Όχι το κοσμοπολίτικο στοιχείο, το οποίο είναι άκρως συνυφασμένο με τις επιλογές της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης, αλλά ο κοιμώμενος γίγας, ο οποίος προς το παρόν αδρανεί.

Ο Κώστας Καραμανλής διαθέτει όλες τις βασικές αρετές ενός δυνατού αντιεξουσιαστού ηγέτου:
Είναι ένας μειλίχιος άνθρωπος με καλή καρδιά, ο οποίος μπορεί να είναι προσιτός στον λαό. Μπορεί να κερδίζει την αδιαπραγμάτευτη εμπιστοσύνη εντίμων, αποφασισμένων και ικανών συνεργατών, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του κ. Αγγέλου. Διαθέτει ταυτοχρόνως οραματισμό και φρόνηση. Και το τσαγανό του δεν βρίσκεται στην επιδερμίδα, αλλά στο μεδούλι.
Ας κατανοήσουμε, ότι ηγέτης δεν σημαίνει σωτήρας, αλλά προσωπικότητα με εντιμότητα, όραμα, φρόνηση και τόλμη, η οποία χρειάζεται πολλαπλή στήριξη πληθώρας αποφασισμένων και ορθά συντονισμένων ανθρώπων, με ίδια προσωπικότητα και ετοιμότητα στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε συντονισμένη ενιαία λειτουργική βάση με κοινούς στόχους.