Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Προέχει η σωτηρία της πατρίδας


Έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το δραματικό φινάλε του δράματος, μια ανάσα πριν από τη χρεοκοπία των αρχών και των αξιών που οικοδομήθηκε η νεώτερη Ελλάδα. 
Αναπόφευκτα, αυτό που όλοι αποφεύγαμε έστω και ως σενάριο να σκεφθούμε, αρχίζουμε να το βλέπουμε να έρχεται απειλητικά καταπάνω μας. 
Θλίβομαι και οργίζομαι ταυτόχρονα, όχι τόσο γιατί φαίνεται ότι δεν θα αποτρέψουμε το μοιραίο, όσο γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες να το κάνουμε και δεν τις αξιοποιήσαμε.
Ωστόσο, πιστεύω ότι τίποτα δεν χάθηκε ακόμα
Ελπίζω ότι, έστω και...
την τελευταία στιγμή, θα συναισθανθούμε το ιστορικό μας χρέος, θα σκεφθούμε τα παιδιά μας, και ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τον επερχόμενο κίνδυνο.
Αυτή την ώρα δεν έχει σημασία, και άλλωστε δεν έχουμε το χρόνο, να αναλωθούμε σε αναζήτηση ευθυνών και υπευθύνων.  
Προέχει η σωτηρία της πατρίδας μας, η οποία μας χρειάζεται όλους, ανεξάρτητα από τις διαφορές μας.
Τις επόμενες ημέρες κρίνεται το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Κρίνεται η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο ενός ολόκληρου λαού. 
Η τύχη της χώρας μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στη δική μας βούληση και αποφασιστικότητα να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να εγερθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να καταλάβουν ότι η ιστορία δεν θα τους κρίνει από τις τύψεις τους αλλά από τις αποφάσεις τους.
Σήμερα κιόλας, ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να… ξεχάσει το ΠΑΣΟΚ, να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, και να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά βοήθεια ώστε από κοινού- αλλά και με όποιον άλλον θα επιθυμούσε να θυσιάσει το κομματικό του συμφέρον- να αγωνιστούν για να αποφευχθεί η εθνική τραγωδία. 
Οι ηγέτες, τουλάχιστον των δύο μεγάλων παρατάξεων, έχουν μια μοναδική-και τελευταία- ευκαιρία να επιδείξουν γενναιότητα και να ενώσουν τους Έλληνες.
Οι Έλληνες περιμένουν κάποιος να δώσει το καλό παράδειγμα, και είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν και να θυσιαστούν, αρκεί να ξέρουν ότι ο κοινός αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα. 
Αυτός ο λαός, που επί δύο χρόνια έδωσε ό,τι μπορούσε για να βγούμε από τη κρίση, θέλει να δει τους πολιτικούς του ηγέτες να θυσιάζουν το κομματικό τους συμφέρον για τη σωτηρία της πατρίδας
Ας ελπίσουμε ότι, αυτό που δεν επετεύχθη πριν από λίγους μήνες, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Νέα Δημοκρατία και όσους άλλους επιθυμούν, θα γίνει τώρα πραγματικότητα λόγω της κρισιμότητας των στιγμών.
Ο Θεός να τους φωτίσει, για το καλό της πατρίδας και του λαού.
Χάρης Παυλίδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια προταση να συμμαχησουν οι τραπεζουπαλληλοι Πασοκ και ΝΔ για να μας στελνουν απο κοινου τον λογαριασμο....
Εμεις ρε αξιοθρηνητε εχουμε να πληρωσουμε;
Στη φυλακη οι κλεφτες δεν μπορουν να σωσουν τη χωρα...
Ενας εκτος κεντρικης πολιτικης σκηνης με λευκο μητρωο για διαπραγματευτης-πρωθυπουργος!
Με τους υπαλληλους της Siemens σωτηρια δεν υπαρχει!