Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Σύγκρουση για τα "δράματα" Παπανδρέου - Βενιζέλου στα ερείπια της χώρας

"Έξω φρενών" είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, γιατί ο δεύτερος του ζήτησε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα και να ακυρώσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ, χωρίς να υπάρχει σημαντικός λόγος! 
Αυτό αφήνεται να διαρρεύσει από το Μαξίμου
Ενας από τους λόγους που είναι εκνευρισμένος ο Γ. Παπανδρέου είναι ότι είχε ...προγραμματίσει σημαντικά ραντεβού στη Ν. Υόρκη, όπως με τον Τoύρκο πρωθυπουργό από τον οποίο ήλπιζε ότι θα λάβει καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις για το Αιγαίο, αλλά και αυτό το ραντεβού, φυσικά ακυρώθηκε.
Ο Γ. Παπανδρέου θεωρούσε ότι ο αντιπρόεδρος θα έπρεπε να χειριστεί την υπόθεση μόνος του, αλλά ζητήθηκε και από τον Γ. Παπανδρέου να επιστρέψει για να μoιραστούν τη "λέζα" για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και τα άλλα πρόσθετα μέτρα!
Η ατμόσφαιρα όμως είναι "βαριά" και από την άλλη πλευρά
Πολλά κυβερνητικά στελέχη υιοθετούν απόλυτα αυτό που έγραψε την Παρασκευή το defencenet.gr: Ότι ήταν απαράδεκτο που έλειπε όλη η κεφαλή της κυβέρνησης τέτοιες κρίσιμες ώρες, με την κρίση στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.
 
Με εξαίρεση τον Ε. Βενιζέλο, που αναγκαστικά θα έλειπε λόγω Eurogroup, όλοι οι άλλοι πήγαν απλά ταξιδάκια. Δηλαδή η πλευρά Βενιζέλου θεωρεί ότι το ταξίδι προγραμματίστηκε να είναι πολυήμερο, για να "φάει" όλες τις αντιδράσεις ο Ε. Βενιζέλος.
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήλθαν στο προσκήνιο σενάρια περί πρόωρων εκλογών, με την αιτιολογία ότι λείπει η συναίνεση και δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει μόνο του την ευθύνη. Η εκλογολογία θεωρήθηκε ως μέσο πίεσης από την πλευρά Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό, κάτι που εξόργισε το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, αλλά και διαψεύστηκε από εκείνο του υπουργού Οικονομικών. Οι εκλογές διαψεύδονται έτσι κι αλλιώς απ’ όλες τις πλευρές, αλλά ετοιμάζονται... αθόρυβα, ενώ στη Ν.Δ. είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα καθυστερήσουν πέραν του Νοεμβρίου.
 
Για να αποκλιμακώσει την κατάσταση, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας, παρά μόνον η ανάγκη «να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις. Είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει».
 
Η χθεσινή δήλωση Σόιμπλε ότι "Δεν υπάρχει τίποτα το έκτακτο στην ελληνική κρίση" την οποία αποκάλυψε το defencenet.gr, έφερε τα πράγματα "στα ίσα της" και ακύρωσε τις αστείες επικοινωνιακές "ασκήσεις επί χάρτου" της κυβέρνησης.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: