Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Υπάρχει όντως τόσο δραματική εξέλιξη που να δικαιολογεί την κίνηση Παπανδρέου;

* - Τόσο από το ΔΝΤ όσο και από την ΕΕ δηλώνουν ότι τις τελευταίες 48 ώρες δεν προέκυψε κάτι νεότερο εκτός από τα ήδη γνωστά σοβαρά προβλήματα
* - Η κυβέρνηση μιλά για αφόρητες πιέσεις
* - Η αντιπολίτευση "βλέπει" επικοινωνιακό παιγνίδι για να παρθούν και νέα μέτρα

Σήμερα το μεσημέρι επιστρέφει από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός μετά την απόφαση που έλαβε χθες να αναβάλει το ταξίδι του στις ΗΠΑ. 
Η κυβέρνηση επιμένει ότι αιτία της δραματικής... -σε επίπεδο εντυπώσεων- εσπευσμένης επιστροφής του Γ. Παπανδρέου είναι η κρισιμότητα των στιγμών σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου, και ότι η απόφαση ελήφθη μετά το τηλεφώνημα που του έκανε ο Ε. Βενιζέλος, μεταφέροντας του κλίμα απομόνωσης για τη χώρα μας κυρίως από την "ατμομηχανή" της Ε.Ε. την Γερμανία.

Το ίδιο έκανε ο κ. Βενιζέλος και προς τον Α. Σαμαρά λίγο πριν την ομιλία του στη ΔΕΘ.


Δηλαδή με έντεχνο τρόπο το Μαξίμου "δείχνει" τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών ως υπεύθυνο για την κινητοποίηση.


Πάντως τόσο από την ΕΕ, όσο και από το ΔΝΤ τονίζουν ότι δεν προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του
Εurogroup στην Πολωνία κάτι διαφορετικό από αυτά που είναι ήδη γνωστά και σαφή στην Ελλάδα. Προφανώς το κλίμα δεν ήταν καλό και ακούστηκαν ακόμη και ακρότητες του τύπου "αφήστε τους Έλληνες να πεινάσουν".

Όμως ειδικά αυτή τη φορά η Ελλάδα είχε ένα και θερμό σύμμαχο, τον
υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ που με όλους τους τρόπους ζήτησε τη στήριξη της χώρας μας. Άρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε προκύπτει κάποιος ορατός λόγος για τη δραματική κίνηση του πρωθυπουργού να μην πάει στις ΗΠΑ.

Προφανώς βέβαια υπάρχει κάτι σοβαρό που οδήγησε τον κ. Παπανδρέου σε αυτή την απόφαση, όσο κι αν δε χρειάστηκε να γυρίσει αμέσως, αφού η απόφαση για την επιστροφή του ελήφθη χθες το μεσημέρι αλλά έμεινε άλλο ένα 24ωρο στο Λονδίνο και φτάνει στην Αθήνα σήμερα.


Οι επόμενες δύο ημέρες θα δείξουν
την πραγματική αιτία της αναβολής του ταξιδιού του κ. Παπανδρέου. Αν δηλαδή πρόκειται για κίνηση επικοινωνιακού περιεχομένου ή υπάρχει κάποιος τόσο σοβαρός και έκτακτος λόγος που να τη δικαιολογεί και ποιός πραγματικά είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: