Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ονομαστικές απολύσεις 100.000 δημοσίων υπαλλήλων ζητά η τρόικα!

Το αίτημα είναι ξεκάθαρο: απολύστε άμεσα περί τους 100.000 δημοσίους υπαλλήλους
Για την ακρίβεια, το ξεκαθάρισμα θα πρέπει να γίνει έως το τέλος του 2012 ή το αργότερο έως τους πρώτους μήνες του 2013.
Το αίτημα θα υποβληθεί σε λίγες ώρες από τώρα και επισήμως, από τους επικεφαλείς της τρόικα των ελεγκτών κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που θα έχουν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι...
επειδή και στο παρελθόν η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε ανάλογα μέτρα, χωρίς ποτέ να τα υλοποιήσει, αυτή τη φορά η τρόικα θα ζητήσει ονομαστικές καταστάσεις υποψηφίων απολυμένων. Έτσι, ώστε να είναι σε θέση να τσεκάρει σε βάθος χρόνου αν η υπόσχεση υλοποιήθηκε.
Όλα δείχνουν ότι τα περιθώρια για παρελκυστικές πολιτικές έχουν εξαντληθεί.
Άλλωστε, ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνεδρίασης του Eurogroup και του Ecofin στη Βαρσοβία.
Εκεί δέχθηκε και την σχεδόν αναπάντεχη επίθεση από το σύνολο των ομολόγων του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας από την πτώχευση, η κυβέρνηση προχώρησε σε πάνω από 12.000 προσλήψεις.
Από αυτές θα ζητηθεί, σήμερα, να ξεκινήσει το πρόγραμμα των απολύσεων, για να αποδοθεί «δικαιοσύνη», όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται στην τρόικα.
Η οποία απειλεί ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης, με ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: