Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

«Χτίζει» τη ΔΕΘ ο Σαμαράς

Αυξημένες προσδοκίες για το τριήμερο 16-17 και 18 Σεπτεμβρίου έχουν δημιουργηθεί στη «Συγγρού», αφού επιτελικά στελέχη ποντάρουν πολλά στην δεύτερη εμφάνιση Σαμαρά, ως αρχηγού της ΝΔ, στη ΔΕΘ.
Η βεβαιότητα πολλών στελεχών πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει τελικά να αντέξει τους τριγμούς αλλά και πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν τελικά, παρά την κατηγορηματική άρνηση του Μαξίμου, ακόμη και μέσα στο Φθινόπωρο, έχουν δημιουργήσει αυξημένες προσδοκίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η...
παρουσία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στη συμπρωτεύουσα.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να ισορροπήσει μεταξύ της «δικαίωσης» των προτάσεων του -κάτι το οποίο προκύπτει από την πραγματική οικονομία, την παρατεταμένη ύφεση, τη θηλιά στην αγορά και τους αρνητικούς δείκτες σχεδόν σε κάθε τομέα και επίπεδο- αλλά και της «μη ικανοποίησής» του από αυτή την εξέλιξη, αφού ως «υπεύθυνος αρχηγός», δεν μπορεί να χαίρεται όταν οι προτάσεις του επιβεβαιώνονται, με αυτές τις αρνητικές συνέπειες για την Πατρίδα.
Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται να φορέσει το «αρχηγικό του κοστούμι», εκπέμποντας την εικόνα του αυριανού πρωθυπουργού και εμφανιζόμενος βέβαιος για το αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, όποτε και αν αυτή γίνει, στη λογική της αναγνώρισης των προτάσεων της ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο θα:
• Υπεραμυνθεί της ανάγκης για Επανεκκίνηση της Οικονομίας
• Δώσει έμφαση στην Ανάπτυξη
• Επανέλθει στην ολοκληρωμένη Οικονομική Πρόταση της ΝΔ
• Εστιάσει στην ανάγκη μείωσης των Φορολογικών Συντελεστών
• Υπενθυμίσει τη σαφή θέση του κόμματος για μια σειρά από θέματα αλλά και παρεμβάσεις όπως α) τις 31 θέσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και β) το «Εθνικό Συμβόλαιο» για τον τουρισμό, στο οποίο κάλεσε την κυβέρνηση να συναινέσει
• Υπογραμμίσει τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στο ΕΣΠΑ και σε άλλα ζέοντα ζητήματα
• Επιρρίψει προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό αλλά και σε κορυφαίους, ανεβάζοντας τους τόνους και δίνοντας προεκλογικό χρώμα στην αντιπαράθεση
• Σταθεί στην υιοθέτηση των θέσεων της ΝΔ, μέρα με την ημέρα, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για εκπλήξεις και για κρυμμένους άσους που κρατά στο μανίκι του ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να κλέψει την παράσταση και να συζητηθεί.
Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν γραφθεί και ακουστεί, είναι και η τοποθέτηση μόνιμων υφυπουργών Προϋπολογισμού και Εξωτερικών που θα ορίζονται με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή.
Το επιτελείο του και ο ίδιος, γνωρίζουν ασφαλώς καλά πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα δεχθεί βροχή ερωτημάτων αλλά και θα στριμωχτεί, κυρίως στο θέμα των σχέσεων και των ισορροπιών που μοιάζει αν κρατά η ΝΔ με τους συνδικαλιστές, με φόντο τις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί αλλά και τις αλλαγές στο δημόσιο.
Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα, οι συζητήσεις αλλά και οι συσκέψεις στα κεντρικά του κόμματος, θα περιστρέφονται γύρω από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, αφού μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να δηλώνει πως δεν επιθυμεί να έρθει στην εξουσία στη λογική του ώριμου φρούτου, γνωρίζει όμως καλά πως η «σύγκριση» με την παρουσία του πρωθυπουργού είναι αναπόφευκτη και πως δεν υπάρχουν περιθώρια επικοινωνιακών λαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: