Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Επευφημίες, χαστούκια και ακάλυπτες επιταγές

(Πατριδογνωσία αποδοκιμασιών)
Οι άπιστοι έχασαν τη λαλιά τους, οι αμαρτωλοί εξομολογήθηκαν, οι άσωτοι υιοί έγιναν μωρές παρθένες:
“Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στην ιερά μονή μαζί με τη σύζυγο του Άντα. Οι πιστοί τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου”.
Ή τον μπέρδεψαν με τον Γιώργο Παπαδάκη του ΑΝΤ1, ή στη Σκιάθο λειτουργεί πιλοτικά το πρόγραμμα αποποινικοποίησης των μαλακών ναρκωτικών. 
Δεν λέμε να αποδοκιμασθεί ο πολυχρονεμένος μας, αλλά  τόσος ενθουσιασμός πια…

Την ίδια στιγμή διαψεύδονται τα χαστούκια στο Λασίθι. Εδώ που τα λέμε, θα ήταν άδικο για έναν πολιτικό, ο οποίος έχει τόσο πολύ «υποβοηθήσει» στην επαγγελματική αποκατάσταση των ψηφοφόρων του. Εκτός αν έπεσε πάνω σε αυτόν που έμεινε αδιόριστος …
Άδικες και οι αποδοκιμασίες προς τον Λοβέρδο:  κάποιοι δεν φαίνεται να ασπάζονται τον πόνο που νιώθει ο Υπουργός όταν περικόπτει εξετάσεις και φάρμακα.
Ο δε Μαγκούφης φαίνεται ότι αποδοκιμάζεται διαρκώς λόγω επιθέτου. Πόσοι δηλαδή φέρνουν στο μυαλό τους την εικόνα του, στο άκουσμα του επώνυμου του; Πόσο διάσημος είναι τελικά ο …μαγκούφης;
Τώρα πόση λογική έχει να επευφημείται ο Πρωθυπουργός και να τρώνε χαστούκια και κράξιμο οι Υπουργοί, είναι ένα ερώτημα χωρίς προφανή απάντηση…
Να και κάτι στην ελληνική οικονομία που παρουσιάζει θεαματική άνοδο: οι ακάλυπτες επιταγές.  Κάποιες επιταγές μεγάλης αξίας φαίνεται ότι «έσκασαν» καθώς η Τειρεσίας ΑΕ υποστηρίζει ότι τα 207 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε περίπου 155 τεμάχια.  Και οι μεγάλοι «παίκτες» βαράνε πλέον «κανόνι».
Όπως βαριά ονόματα έχουν προβλήματα με το νόμο: η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Τρίτη και επίσημα την έρευνα σε βάρος της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για τις κατηγορίες της συνέργειας σε απιστία και κατάχρησης δημοσίου χρήματος στην υπόθεση του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. 
Η ανακριτική επιτροπή του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR) συγκλήθηκε επισήμως για να ερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισε το 2008 η Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί. Η σύγκληση του CJR, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, κατέστη υποχρεωτική μετά την απόφαση που έλαβε στις 4 Αυγούστου το ίδιο δικαστήριο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της 55χρονης Λαγκάρντ.

Αυτόν τον θεσμό, του δικαστηρίου που έχει την αρμοδιότητα να δικάζει Υπουργούς δεν τον φέρνουμε και στην Ελλάδα, έτσι να μην είμαστε εκτός μόδας; Όχι ότι τον χρειαζόμαστε…
Κατά τα λοιπά προβλέπουμε ανταλλαγή «αιχμαλώτων» και κατηγοριών: οι Γάλλοι θα αφήσουν ήσυχη τη Λαγκάρντ  και οι Αμερικάνοι τον Στρος Καν.
Μικρός Οδυσσέας
Antinews 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: