Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κατά μέτωπον επίθεση ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία



Εκτιμώντας πως το ίδιο το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι το καλύτερο εργαλείο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει κατά μέτωπον επίθεση στη κυβέρνηση.
Ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρεί πως οι θέσεις του κόμματος και οι ολοκληρωμένες προτάσεις, για κάθε θέμα χωριστά, αποτελούν το «κλειδί» για την εδραίωση της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος στην «γαλάζια» παράταξη για αυτό το προηγούμενο διάστημα τόσο οι Τομείς όσο και...
350 εξειδικευμένοι τεχνοκράτες, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Προγράμματος, ανέλαβαν να προετοιμάσουν τα βασικά κείμενα του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας.
Χθες μάλιστα, λίγο πριν ξεκινήσει και επισήμως ο τελικός κύκλος Ανοικτής Διαβούλευσης με την κοινωνία, με εντολή και υπό τις οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε η εσωτερική διαβούλευση, των επί μέρους προγραμματικών θέσεων του κόμματος, με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.
Η ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τον Γραμματέα Προγράμματος, Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον αρμόδιο Τομεάρχη, Χρήστο Ζώη και τους κυρίους ,Δημήτρη Σταμάτη, Μενέλαο Δασκαλάκη, Πάτροκλο Γεωργιάδη, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Παντελή Σκλιά, Βαγγέλη Πάνου και την Γιάννα Παπαδάκη επεξεργάσθηκε το πλαίσιο προγράμματος για τη Νέα Πολιτεία:
• αναλύοντας την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στη δημόσια διοίκηση η οποία καθιστά τους «πολίτες ομήρους ενός κράτους περιορισμένων προσδοκιών».
• προσδιορίζοντας ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την οικοδόμηση «μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και Πολιτείας».
• συζητώντας για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη Δημόσια Διοίκηση.
• επισημαίνοντας τις βελτιωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θεσμό των Ανεξαρτήτων Αρχών.
• διαμορφώνοντας νέες προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
• Καταγράφοντας «έξυπνες» πολιτικές που θέτουν τη Διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη.

Ανησυχία για την Ευρώπη
Την ίδια ώρα, δεν κρύβεται η ανησυχία της ηγεσίας για τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν αυτές στο ελληνικό ζήτημα. 
Η ΝΔ, επέλεξε μάλιστα εχθές –παρά τις αρχικές εισηγήσεις που ήθελαν τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, να εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση χρεώνοντας της ευθύνες για τον «κατήφορο» όπου έχουν οδηγηθεί τα πράγματα ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο- να σχολιάσει με ψυχραιμία τα όσα διημείφθησαν στο Παρίσι, μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος θα ζητήσει μάλιστα εκ νέου το επόμενο διάστημα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από τους Ευρωπαίους ηγέτες αφού θεωρεί ακράδαντα πως η κρίση χρέους της ευρωζώνης απαιτεί άμεση έκδοση ευρωομολόγου και πως όσο κάτι τέτοιο δεν αποφασίζεται, πρέπει να ενισχυθεί το Ταμείο Στήριξης, με επαρκή κεφάλαια, ώστε να παρεμβαίνει και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και να αποθαρρύνει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: