Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ελευθερία Αρβανιτάκη: «ζηλεύω την ελληνική μουσική ολόκληρη»

«Ένας καλλιτέχνης δε θα αντέξει εάν είναι κατασκευή και μόνο. Πρέπει να είναι αυθεντικός», δήλωσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη και παραδέχθηκε πως ζηλεύει ολόκληρη την ελληνική μουσική! 
Παράλληλα, η ερμηνεύτρια μίλησε για την δύσκολη κατάσταση στη δισκογραφία, την απουσία της από τα μουσικά βραβεία και τα συναισθήματά της όταν είναι στη σκηνή, ενώ αποκάλυψε πως πήγε στο Σύνταγμα με τους «Αγανακτισμένους».

Η Ελευθερία μίλησε στην...
ραδιοφωνική εκπομπή «Άκου Να Δεις» στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ρεθύμνου «Ήχος fm».

«Ζηλεύω την ελληνική μουσική ολόκληρη. Από την Δημοτική μουσική μέχρι συνθέτες και στιχουργούς που δεν πρόλαβα λόγω γενιάς, μέχρι και σύγχρονους, όπως του Κραουνάκη και πιο παλιά του Λοίζου», αποκάλυψε η αγαπημένη ερμηνεύτρια.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της ελληνικής δισκογραφίας επέρριψε ευθύνες και στις δισκογραφικές εταιρείες και στα ΜΜΕ «που διαμόρφωσαν ένα πιο εύπεπτο γούστο». Όσο για την απουσία της από τα μουσικά βραβεία; «Δεν έχω καμία αντίρρηση, απλώς δεν θεωρώ τον τρόπο που γίνονται σοβαρό και πρέπει να είναι και από σοβαρούς ανθρώπους. Είναι που δε με εκφράζει ο τρόπος, όχι τα βραβεία».

«Στα τελευταία τραγούδια της κάθε συναυλίας υπάρχει μια μαγική συνεννόηση με το κοινό, χωρίς να το επιδιώκεις», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης και εξομολογήθηκε πως δεν μπορεί να ησυχάσει αν δεν περάσουν 2 - 3 ώρες μετά από κάθε live εμφάνισή της!

Παράλληλα, η Ελευθερία δεν έκρυψε ότι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα τις πρώτες ημέρες, ενώ, σε ερώτηση αν υπάρχουν σήμερα παραμύθια, η απάντησή της ήταν: «παραμύθι είναι η ζωή μας. Ακόμα και στις σχέσεις με τους ανθρώπους επιδιώκεις το παραμύθι. Παραμύθι είναι η γοητεία της ζωής μας. Μπορεί να διαψευστούμε, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το ότι θέλουμε να το καλλιεργούμε και να το φτιάχνουμε είναι απαραίτητο».


Δείτε απόσπασμα από την πρόσφατη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στον Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: