Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας η παραίτηση Παμπούκη

Όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «ο κ. Παμπούκης το κατάλαβε έστω και αργά» και «υπέβαλε την παραίτησή του».
Ωστόσο, παρατήρησε ότι ο κ. Παπανδρέου «επιμένει στο λάθος» και «αρνείται πεισματικά, κόντρα στο συμφέρον της χώρας, να δεχθεί αυτό που προτείνει εδώ και μήνες η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς: να επανασυστήσει το υπουργείο Ναυτιλίας». 
Ο κ. Μιχελάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, της «καταρρέουσας κυβέρνησης», όπως ανέφερε, να το κάνει πράξη έστω και την ύστατη ώρα...
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης υποστήριξε ότι «έφυγε από την κυβέρνηση ένας ευφυής και συνεπής υπουργός», ο οποίος «προτίμησε την αξιοπρέπειά του από την απόπειρα γελοιοποιήσεως που επιχείρησε το βαθύ ΠΑΣΟΚ» και κατέληξε λέγοντας ότι «παρέδωσε μαθήματα που ελπίζουμε να ακολουθηθούν και από άλλους».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, ανέφερε ότι «χρειάσθηκαν δυο μήνες για να αρχίσει η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου να φυλλοροεί», σημείωσε ότι οι περισσότεροι υπουργοί «ακολουθώντας προσωπικές στρατηγικές ψάχνουν προσχήματα για να μην προχωρήσουν τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα» και κατέληξε καλώντας σε « εθνική συνεννόηση».

Σημείωση: Κάτι γνώριζαν από νωρίς στη Συγγρού  
Κάτι είχαν υποψιαστεί από νωρίς το πρωί στη Ν.Δ. για το ενδεχόμενο της παραίτησης Παμπούκη. 
Η τελευταία ανακοίνωση του Μιχελάκη που εκδόθηκε το μεσημέρι επικαλούνταν τις σημερινές δηλώσεις του πρώην πλέον υπουργού ο οποίος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κάποιος σήμερα που να μη θέλει την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» και την δηκτική επισήμανση του εκπροσώπου της Ν.Δ. ότι: «υπάρχει ένας κι αυτός είναι ο πρωθυπουργός». Πληροφορίες της Συγγρού έλεγαν ότι «ο Χάρης θα το τραβήξει στα άκρα με το υπουργείο Ναυτιλίας» και τελικά αποδείχτηκαν σωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: