Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Όχι και από Καραμανλή στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου

Άστραψε και βρόντηξε η … φωνή του Καραμανλή στη Βουλή, δηλαδή ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχέδιου της Διαμαντοπούλου. 
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι μεθοδεύεται αφελληνισμός των ελληνικών πανεπιστημίων με «αμερικανόφερτες» πρακτικές.
Ο Καραμανλής παρακολουθεί τις εξελίξεις έχοντας διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση στη...
Συγγρού ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία ενθυμούμενος βέβαια το τι είχε τραβήξει ο ίδιος από τον Παπανδρέου για το άρθρο 16 πριν από πέντε χρόνια όταν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαζε σαν τα πουκάμισα τις θέσεις του για την Παιδεία προκαλώντας σύγχυση και οδηγώντας σε εξέγερση την πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Παράλληλα από υην κυβέρνηση, εντολή για κομματική πειθαρχία εστάλη πριν λίγη ώρα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το Μαξίμου για την ψήφιση του νομοσχεδίου της Διαμαντοπούλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι Κατσέλη, Βούγιας και Κρεμαστινός φαίνονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους στο να μην ψηφίσουν το ν/σ, ενώ αινιγματική είναι η στάση του Καρτάλη που ενώ αρχικά είχε πει ότι δεν θα ψήφιζε αν δεν γίνονταν αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων, τελικά υπαναχώρησε επειδή του έταξαν θέση υφυπουργού δίπλα στον Βενιζέλο αλλά ακόμη δεν τον έχουν ορκίσει. 
Πολύ πιθανόν να είναι μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση για να ψηφίσει το νομοσχέδιο, λένε συνεργάτες του.
Δ.Γ./parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: