Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Θρίλερ με την τύχη του Καντάφι – Προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ - Ελεύθερος ο γιος του Καντάφι και πανηγυρίζει

* - Στην Τρίπολη βρίσκεται ο Καντάφι λέει ο γιος του που δεν συνελήφθη τελικά και κανει ηγετική εμφάνιση
* - Βομβαρδίζουν το συγκρότημα κατοικιών του Καντάφι
* - Για σκληρές και απάνθρωπες εκτελέσεις από τους καθεστωτικούς κάνουν λόγο οι πολίτες
 
Η εποχή του Μουάμαρ Καντάφι φτάνει στο τέλος της, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας πως ο λίβυος ηγέτης πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία...."Το καθεστώς Καντάφι φτάνει στο τέλος του. Το μέλλον της Λιβύης βρίσκεται στα χέρια του λαού της", τόνισε ο Ομπάμα, αλλά προειδοποίησε του λίβυους αντικαθεστωτικούς πως ο αγώνας τους δεν έχει ακόμα τελειώσει.


    "Η κατάσταση παραμένει ασταθής. Υπάρχει ανησυχία και ορισμένα στοιχεία του καθεστώτος Καντάφι συνεχίζουν να αποτελούν απειλή", είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ημέρες πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Καντάφι προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    "Τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες υπήρξαν προσπάθειες από πολλά πρόσωπα που ισχυρίζονταν ότι αντιπροσώπευαν τον Καντάφι. Τις τελευταίες 24 με 48 ώρες οι προσπάθειες αυτές ήταν πιο απελπισμένες", δήλωσε η Βικτόρια Νιούλαντ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
    "Καμιά από αυτές τις προσπάθειες δεν ήταν σοβαρή, γιατί καμία δεν δεχόταν ως προϋπόθεση την αποχώρηση του Καντάφι από την εξουσία", πρόσθεσε η ίδια.

Ηγετική εμφάνιση του Σαίφ αλ-Ισλαμ Καντάφι


"Η Τρίπολη είναι κάτω από το δικό μας έλεγχο", δήλωσε ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι Σαίφ αλ-Ισλαμ, από ξενοδοχείο της Τρίπολης, σε ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.
 
Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλ-Ισλαμ, τον οποίο είχαν συλλάβει Λίβυοι επαναστάτες, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας ανέκτησε την ελευθερία του (ο τρόπος και ο λόγος που δεν κρατείτο ακόμη, δεν είχε, μέχρι τα ξημερώματα, γίνει γνωστός), όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του BBC, εάν ο πατέρας του, είναι ασφαλής και καλά στην Τρίπολη, απάντησε "Φυσικά".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: