Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Το 'Σχέδιο εγκλωβισμού' του Σαμαρά στην κυβέρνηση

Θα τηρήσει έτσι και την υπόσχεση που είχε δώσει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά τα χάλασαν η μαμά του και ο αδελφός του

Ένα παμπόνηρο σχέδιο που θα εγκλωβίσει τον Σαμαρά έχουν εκπονήσει οι δαιμόνιοι επιτελείς του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου.
Όπως αποκαλύπτουν καλά πληροφορημένες πηγές, πριν από τη ΔΕΘ θα έχει παραιτηθεί όλη η Κυβέρνηση και έτσι θα επιφορτισθεί ο Πρόεδρος της ΝΔ, με την εκτέλεση του φετινού και πολλών ακόμη προϋπολογισμών.
Που θα πάει, δεν θα μου γλιτώσειλέει στους συνεργάτες του ο Γιώργος, ο οποίος ως γνωστόν έχει βαλθεί από τότε που εισήλθε στο Μαξίμου να κάνει πρωθυπουργό τον Σαμαρά.
Η  εφαρμογή του ευφυούς σχεδίου ξεκίνησε από τον Χάρη Παμπούκη...
Από αύριο αναμένονται νέες και συνεχείς παραιτήσεις υπουργών και υφυπουργών. 
Θα παραιτούνται ένας – ένας και έτσι στο τέλος θα αναγκαστεί να παραιτηθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Θα τηρήσει έτσι και την υπόσχεση που είχε δώσει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά τα χάλασαν η μαμά του και ο αδελφός του.
Ο πονηρός Σαμαράς όμως μάλλον το έχει καταλάβει και γι αυτό έχει αρχίσει από τώρα να επιβλέπει το έργο των υπουργών, για να προπονείται. Εξ ού και οι συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του με υπουργούς όπως η σημερινή με τον Παπουτσή για τις πυρκαγιές.
Η ναυτιλία ήταν το πρόσχημα για την παραίτηση Παμπούκη. Άλλωστε το μυστικό της εκπληκτικής ανάπτυξης της, ήταν πάντα η μη εξάρτηση της από το κράτος και τους εκάστοτε κυβερνώντες.
Έχει πέσει βέβαια και άλλη καταπληκτική ιδέα στο τραπέζι: να υπάρχει υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μόνο τους ζυγούς μήνες. Τους μονούς θα είναι ενσωματωμένο στο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ακόμη πιο προοδευτική φαίνεται η πρόταση η ύπαρξη του ΥΕΝ ως διοικητικής οντότητας να συνδεθεί με τον δακτύλιο. Η άποψη να υπάρχει όταν οι άνεμοι είναι βορειοδυτικοί εντάσεως 4 έως 5 μποφόρ είναι λογική, αλλά δεν διευκολύνει τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου.
Αλαλούμ και με το νέο μισθολογικό καθεστώς στο Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το “μοντέλο” των προσωπικών μισθολογικών διαφορών, θα εφαρμοστεί ούτως ή άλλως σε όλο το Δημόσιο και πως δεν πρόκειται για ειδική συμφωνία με τους εφοριακούς και τους τελωνειακούς.
Αν η διαφορά θα είναι στήθους, χρώματος ή γνωριμιών θα φανεί στην πορεία. Προς το παρόν οι αρμόδιοι συσκέπτονται. Έχουμε την αμυδρή ελπίδα ότι ταυτόχρονα σκέπτονται και την περίπτωση να δημιουργήσουν ένα σύστημα με περισσότερες αδικίες.
Όπως αναζητείται και αυτός που θα γίνει η ατραξιόν της φετινής μίζερης σε οικονομικές υποσχέσεις ΔΕΘ. Πιθανός πρωταγωνιστής ο αδικημένος από το δικαστικό σύστημα Πανίκας, ο οποίος και φημολογείται ότι θα κατεβάσει τη δική του πολιτική πλατφόρμα.  Με ρυμουλκό ή όχι δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί.
Οι απόψεις βέβαια διίστανται, καθώς η επαφή που είχε με τον Γιάννη Δημαρά, έδωσε τροφή στα σενάρια πρόσδεσης του στο «Άρμα». Ο Γιάννης Δημαράς. βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και δεν θα μπορούσε να μην συναντηθεί με τον «Πανίκα», με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.  Ο πρόεδρος του «Άρματος» εξέφρασε την στήριξή του στον εν αργία περιφερειάρχη για την περιπέτεια που περνά, με τον τελευταίο να πλέκει το εγκώμιο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τον έντιμο και «καθαρό».
Η πολυθρύλητη εκλογική ισχύς του «Θεσσαλονικάρχη» φαίνεται ότι επηρεάζει τα σενάρια για συνεργασίες. Βεβαίως έξω από το «μαντρί» αλλάζουν τα δεδομένα άρδην…
Από το antinews.gr/parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: