Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Το μάθημα από τις περιπτώσεις της κας Σιούτη, της κας Θάλειας (κλπ) και οι απολίτικοι νέο-πασόκοι



Του ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ

Ο κομματικός στρατός των «νεοπασόκων» , ζει εκτός της ιστορικής πραγματικότητας. 
Βλέπουν, μόνο το λάφυρο, την «εξουσία », και μάλιστα από την πλευρά του προσωπικού τους οφέλους. 
Δεν αντιλαμβάνονται την διαλεκτική αντίθεση, των συμφερόντων του λαού και της ολιγαρχίας. 
Δεν αντιλαμβάνονται καν, ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είναι, αναπόσπαστο τμήμα της νέο-οθωμανικής ελίτ.

Θεωρούν ,ότι το «Θέμα με την κα Σιούτη», έβλαψε επικοινωνιακά την κυβέρνηση, «τους», και πιστεύουν στην «διακήρυξη» του κ. Παπανδρέου, ότι θέλει να ξεσκεπάσει και να αποκαλύψει στον Ελληνικό Λαό την αλήθεια για το σκάνδαλο SIEΜΕΝS.

Από εκεί ξεκινούν όλα.

Θέλει πραγματικά ο κ. Παπανδρέου να αποκαλύψει στον Ελληνικό Λαό την αλήθεια για το σκάνδαλο SIEΜΕΝS;

Το ζήτημα, δεν είναι, το αν κάποιος εκδότης- εργολάβος έχει σκοτεινό σχέδιο.
Το ζήτημα είναι η διαπλοκή.
Για ποιο λόγο η SIEΜΕΝS διάλεξε την εταιρία της κ. Σιούτη; Για την ακαδημαϊκή της επάρκεια; ή λόγω των σχέσεων της με το σύστημα εξουσίας;

«Το θέμα με την κυρία Σιούτη δεν έχει να κάνει με το τι έκανε σαν επαγγελματίας ιδιώτης Δικηγόρος», λένε οι νεοπασόκοι. Και κάνουν λάθος. Η εξέλιξη και ο ρόλος κάθε προσώπου, βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την θέση του στο σύστημα εξουσίας. Ο στρατός της διαπλοκής δεν αποτελείται μόνο από βουλευτές.

Το γεγονός ότι η SIEΜΕΝS-Ηellas, διάλεξε την εταιρία της κυρίας Σιούτη, εξηγείται από την τοποθέτηση της δίπλα στον πρωθυπουργό.
Για την συγκάλυψη της υπόθεσης, εργάστηκαν πολλές νομικές εταιρείες, καθηγητές, δικαστές, ανακριτές, πολιτικοί, και το «περιστύλιο», και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Η συγκάλυψη,όπως και η διαπλοκή, βρίσκεται πέραν των κομματικών χαρακωμάτων. Η «πολύτιμη» κα Σιούτη , την οποία επέλεξε η SIEΜΕΝS-Ηellas ,ανέλαβε θέση πλησίον του Πρωθυπουργού, που έχει διακηρύξει σε όλους του τόνους ότι θέλει να ξεσκεπάσει και να αποκαλύψει στον Ελληνικό Λαό την αλήθεια για το σκάνδαλο SIEΜΕΝS.

Ο σύμβουλος του ενάγοντος, δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικής κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, ήταν νομικός σύμβουλος του εναγομένου στο παρελθόν και μάλιστα για την ίδια υπόθεση.
Το ζήτημα δεν είναι επικοινωνιακό. Είναι η ουσία της διαπλοκής.

Η τιμιότητα και η ευσυνειδησία , των προσώπων αυτών, κρίνεται από τις «δομές» του συστήματος εξουσίας και του « περιστυλίου», με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, από αυτά που περιγράφονται στον Αστικό Κώδικα, και ισχύουν για τους κοινούς θνητούς.
Ο βασικός νόμος που διέπει αυτές τις σχέσεις είναι η ΟΜΕΡΤΑ.

Η Cosco, έχει σαν συνέταιρο, στην κοινοπραξία, μια off-shore, στην οποία μετέχουν Έλληνες και Κύπριοι εφοπλιστές. (Χατζη-κάτι κλπ).Ο νομικός σύμβουλος των Ελλήνων και Κυπρίων της κοινοπραξίας, βρίσκεται επίσης δίπλα στον πρωθυπουργό. Και η κυβέρνηση υποστηρίζει την εφαρμογή μιας συμφωνίας που είναι σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
Οι πολιτικές ηγεσίες είναι «δεσμευμένες».
Η διακομματική διαπλοκή, αποδεικνύει την ύπαρξη το ενιαίου καθοδηγητικού κέντρου.
Οι νεοπασόκοι, δεν κατανοούν, τα επικοινωνιακά τρικ, και δεν καταλαβαίνουν ότι τους κοροϊδεύουν.
Νομίζουν ότι, ο πανελλήνιος διαγωνισμός για την « πρόσληψη γενικών γραμματέων» ήταν μια «πολιτική τυπική διαδικασία, επιλογής στελεχών για το κράτος».
Δεν καταλαβαίνουν την απάτη; Δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το σύστημα εξουσίας, και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, για το μερίδιο στην πίτα που μοιράζει το κράτος;
Δεν τους προβληματίζει, η επαγγελματική σχέση, των στελεχών, με τη διαπλοκή. Τα βλέπουν όλα πολύ απλοϊκά. Ε! Και τι έγινε με την νομικό σύμβουλο; Θα πρέπει να ήταν μέχρι τώρα ανεπάγγελτη; Δεν πρέπει να ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ τα στελέχη ; Να μην τύχει να γνωρίζουν κάποιον υπουργό ή τον Παπανδρέου ;
Όλα αυτά τα ερωτήματα τα δημιούργησε για επικοινωνιακούς λόγους το επιτελείο του πρωθυπουργού.
Για ποιο λόγο απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, για να βρει «κρυφά βιογραφικά» , αφού γνώρισε ποιους ήθελε να τοποθετήσει ;
Η διαδικασία εξελίχτηκε σε μπάχαλο, επειδή ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων είναι σκληρός.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τη διαδικασία- απάτη, έδωσε χρόνο και επέτρεψε στους ομίλους και τα οργανωμένα και επιχειρηματικά συμφέροντα, να οργανώσουν την επίθεση τους και τις συμμαχίες τους. Το πάρε-δωσε. Ο πρωθυπουργός αυτό-αιχμαλωτίστηκε, και κατέστη όμηρος, της «κοινωνικής ευθύνης».
Με πολύ κόπο, διόρισε γενική γραμματέα Χωροταξίας, ένα στέλεχος του Δ.Σ. της εταιρίας του ΔΟΛιου Ομίλου. Στο υπουργείο δικαιοσύνης υπήρχε υποψήφιος με την ισχυρή στήριξη από κατασκευαστές ,που η διασύνδεσή τους φτάνει ως τις φυλακές των Τρικάλων.
Στο υπουργείο παιδείας ,κατάφερε να βρει με κλειστά μάτια το βιογραφικό της Θάλειας, ανάμεσα σε 23.000 φακέλους. Και το βρήκε, όχι επειδή είναι φίλη του, αλλά, επειδή έχει διορισθεί άνωθεν. Η Θάλεια είναι 100 φορές Ρεπούση. Αυτή έχει σαν αποστολή την καταστροφή της « εθνικής» παιδείας, και την δημιουργία του πολυεθνικού πολύ-πολιτιστικού εθνομηδενιστικού σχολείου.
Η κα Θάλεια είναι σύζυγος του Μουζέλη του σκληρού σημιτικού εθνομηδενιστή με πλήθος πρωτοβουλιών στον εθνομηδενισμό , μαζί με την κα Κουλούρη στα βιβλία του CDRSEE. Είναι πνευματικός μέντορας του αφελληνισμού της παιδείας και μέγας προστάτης της κάθε κυρίας Στέλλας .
Αποτελεί τον «πολιορκητικό κριό» για τον καθεστωτικό μηδενισμό στα δημοτικά!
Είναι η Ταξίαρχος με στρατηγό στην παιδαγωγική την κα. Φραγκουδακη.
Ρεπούση και Λιάκος είναι αθώες περιστερές μπροστά τους.
Ο ρυθμός επηρεάζει τα πάντα.
Αν πας αργά, όταν τα αφεντικά επείγονται, (Καραμανλής) δεν κυβερνάς, και σε στέλνουν σπίτι σου. Ο διάδοχος (Παπανδρέου) έχει εντολή να κινηθεί γρήγορα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: