Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ολική ανατροπή σε έξι εβδομάδες

Σε έξι μόλις εβδομάδες «ξεφούσκωσε» η κυβέρνηση Παπανδρέου καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής και του Σκάι, το 55% των ερωτηθέντων δηλώνουν απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι έναντι 40% που έχουν θετική άποψη.

Μόλις τον περασμένο μήνα το «Βαρόμετρο» έδειχνε ότι ο Παπανδρέου απολάμβανε της πλήρους και συντριπτικής αποδοχής του εκλογικού σώματος σε ποσοστό 80%!

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που έφυγαν από τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, διαπιστώνουν με θλίψη ότι από τη μια μεριά η κυβέρνηση των έξι εβδομάδων έχει αρχίσει να πνέει τα λοίσθια και από την άλλη να διεκδικούν την ηγεσία της παράταξης πολιτικοί που τη «γκρέμισαν» από την εξουσία το 1993 και έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν στα χρόνια που ακολούθησαν, ώστε να μην επανέλθει σε αυτήν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σαμαράς την περασμένη εβδομάδα στο Alter δήλωνε πως η Ν.Δ. δεν μπορεί να σκέφτεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών, όταν όπως αποδεικνύεται τώρα, οι πολίτες όχι μόνο έχουν αρχίσει να το σκέφτονται αλλά και να το δείχνουν μέσω των δημοσκοπήσεων.
Πολιτική αφέλεια ή μήπως κάτι άλλο, πολύ πιο υπόγειο και επιζήμιο για τη φιλελεύθερη παράταξη;
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς ... πέφτει έξω και τείνει χείρα βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ.

Το είχε κάνει και το 1995 προτείνοντας τον Στεφανόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν ο Έβερτ προηγούνταν με 5 μονάδες στα γκάλοπ. Το έκανε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996, όταν η ΠΟΛΑΝ πήρε 2.92% και η Ν.Δ. έχασε με διαφορά 3.2% από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.
Το συνέχισε και στις εκλογές του 2000 όταν δεν στήριξε επίσημα τον Καραμανλή.

Ελάχιστοι θα θυμούνται τότε, ότι ουδέποτε ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν Ν.Δ., αντίθετα τον Αύγουστο του 2000, λίγους μήνες μετά τις εκλογές τις οποίες ο Καραμανλής είχε χάσει για 70.000 ψήφους, ο Σκανδαλίδης του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την προσχώρηση 200 στελεχών της «Άνοιξης» στο κόμμα του.

Οι πολίτες σήμερα λένε ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ κι ο Σαμαράς που αυτοπροβάλλεται ότι έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα στην κούρσα της διαδοχής της Ν.Δ., αρνείται και δεν θέλει να τους αφουγκραστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: