Αναφερόμενος στους θεματοφύλακες του Συντάγματος ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι λένε τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ και ρώτησε τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχουν κάποια σχέση με αυτούς

Είστε στο περιθώριο της κοινωνίας, όπως αυτοί, είπε ο Πρωθυπουργός. Το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια που σταματάνε τα δικαιώματα των πολιτών και που αρχίζουν. Στις εκλογές οι πολίτες θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα. 

Αν θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε ανένδοτους εσείς θα χάσετε, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ανέφερε ότι συνιστά το ετήσιο σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία. Συνοψίζει όλα όσα πετύχαμε και αθροίζει αυτά που διεκδικούμε. Η έγκριση του ισοδυναμεί με ισχυρή εμπιστοσύνη προς τους πολίτες και την κυβέρνηση.

Θα απαντήσω στις νέες αθλιότητες του κ. Τσίπρα αλλά θα διασφαλίσω αυτά που πετύχαμε για τους πολίτες.

Πράγματι η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της αλλά έπεσε έξω προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα ανδεικνύεται πρώτη μεταξύ των χωρών του νότου στην οικονομική πρόοδο παρά τις σημαντικές απώλειες που θρηνούμε εξακολουθούμε να είμαστε κάτω των μέσων όρων της Ευρώπης και έχουμε την μεγαλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας.