Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Οι απελπισμένοι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι είναι ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας! (2)


Το αποτέλεσμα των εκλογών και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, τα είχαμε προβλέψει και το είχαμε επισημάνει από την Παρασκευή 29 Μαΐου!

Εντοπίσαμε ότι αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι οι απελπισμένοι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι, δηλαδή οι δικοί της ψηφοφόροι, η βάση της!



Δείτε εδώ



Το αντιγράφουμε λοιπόν...



"Απομένουν λίγες μέρες ως την κρίσιμη Κυριακή των Ευρωεκλογών. Ο πολίτης που επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία να κυβερνά τη πατρίδα έχει ακόμη λίγο χρόνο να λάβει σωστές και όχι παρορμητικές αποφάσεις.



Τον βλέπουμε να τιμωρεί ανηλεώς εδώ και μήνες στις δημοσκοπήσεις την ηγεσία της παράταξής του με 2,5 έως 7 μονάδες κάτω από το ΠΑΣΟΚ. Να απειλεί με θεαματική αποχή. Να κρατά όμως και μια «πισινή» βγάζοντας μονίμως τον Καραμανλή «καταλληλότερο»…



Τα περίφημα ΜΜΕ παρουσιάζουν, την ηγεσία της παράταξης «κουρασμένη» και αυτή με μία σθεναρή προσπάθεια να ανατρέπει τις «περίφημες δημοσκοπήσεις», μειώνοντας την διαφορά σημαντικά…και έπεται συνέχεια! Στόχος των ΜΜΕ είναι να αποδομήσουν τον Καραμανλή, το πιο ισχυρό χαρτί της παράταξης μας.



Η οργή του πολίτη που επέλεξε πριν 19 μήνες την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, στράφηκε ακόμη και εναντίον τού ίδιου του αρχηγού της παράταξης (που έδωσε με επιτυχία εχθές την τηλεοπτική μάχη του με τους 4 αντιπάλους του). Του πλέον σοβαρού και συγκροτημένου πολιτικού αρχηγού που διαθέτει η χώρα! Αν συνδυάσουμε την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και το επίπεδο των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών που διαθέτουμε, η επιλογή Καραμανλή αποτελεί μονόδρομο!



Του καταλόγισε ότι δεν πήρε έγκαιρα τη σκούπα να σαρώσει όλους εκείνους (και εκείνες) που ήσαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα, σε απάτες, σε αμαρτωλό πλουτισμό. Και ότι δεν «κλάδεψε» μερικά από τα επιδεικτικά «μπουμπούκια» της πιο πλούσιας Βουλής όλων των εποχών.



Αντί αυτού ο Καραμανλής, ευθύς και έντιμος καθώς είναι, πήρε επάνω του το κόστος όλων των σφαλμάτων. Και σε μια ύστατη, όσο και αργοπορημένη, υπερπροσπάθεια, ώθησε τους επίλεκτους υπουργούς του (υπό την πίεση και της Ε.Ε.) να κάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες όσα όφειλαν να έχουν κάνει πολύ πριν.



Μόνο που και αυτά τα φρέσκα επιτεύγματα, οι λεβέντες του Μαξίμου δεν έμαθαν να τα προβάλλουν. Αρκούνται να καβγαδίζουν με τους «πράσινους» στα «παράθυρα» πότε για τα «παπαγαλάκια» και πότε για τους «βαρβάρους», λες και ο επικίνδυνος αντίπαλός τους είναι το ΠΑΣΟΚ. Αμ δεν είναι…



Αντίπαλός τους είναι μέχρι στιγμής ο οργισμένος κόσμος της παράταξης. Είναι οι απελπισμένοι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι.



Οι πολίτες αυτοί έχουν σήμερα χρέος να σκεφθούν ψυχρά, υπολογιστικά, ρεαλιστικά. Να πεισθούν ότι η αποχή δεν βγάζει πουθενά, υποκρύπτει πολιτικό χάος, είναι ΦΥΓΗ που δεν ταιριάζει σε φιλελεύθερους πολίτες, όταν μάλιστα η παράταξή τους υπό τον αγωνιστή πρωθυπουργό (που παλεύει κάτω από το βάρος των προβλημάτων της χώρας μας) έχει στο ενεργητικό της ως κορυφαίο επίτευγμα την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ ακριβώς πριν από 30 χρόνια.



Έχουμε χρέος να αγωνισθούμε, το οφείλουμε στην Ιστορία των μεγάλων επιλογών της Ελλάδος και της παράταξης μας, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μέχρι σήμερα μεγάλες επιλογές της χώρας μας ήταν όλες επιλογές της παράταξης μας, όταν κάποιοι άλλοι τις πολεμούσαν και απουσίαζαν. Αλλά και στον ιδρυτή, τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, που χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν στη ΕΕ, από το 1979!"



Στάθης Σαραφόπουλος



Οικονομολόγος,

Πρ. Βουλευτής Δράμας


http://emprosdrama.blogspot.com/


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΑΧ ΣΤΑΘΗ ΠΙΚΡΕΣ !!!
ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙ
΄΄Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ... Ο ΗΛΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΄΄
ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕ ΣΤΑΘΗ .
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ - ΝΤΟΡΑ ΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ .
ΒΟΡΝ ΙΝ ΤΗΕ USA
ΤΑ ΛΕΜΕ
ΒΑΣΙΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

οι απελπισμενοι απογοητευμενοι ,κ επιβεβαιωνεσται κ Σαραφοπουλε με το πρωτο αρθρο σας ψηφοφοροι ειναι της Ν.Δ. ελπιζω καποιοι να πηραν το μηνυμα over....

Stathis είπε...

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή (07/06/09)

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς δεν μας ικανοποιεί. Είναι σαφές ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να μας στείλουν το μήνυμά τους. Κυρίως με αποχή.

Όμως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ευρύτερη σημασία. Το ποσοστό της αποχής είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Και το ποσοστό αυτό εκφράζει το κεντρικό μήνυμα των Ευρωεκλογών. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής.

Οι όποιοι ενθουσιασμοί βρίσκονται μακριά από τα μηνύματα των πολιτών. Οι πολίτες απαιτούν κυρίως ένα πράγμα: Την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το κεντρικό καθήκον της Κυβέρνησης.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που μας ψήφισαν. Ευχαριστώ και εκείνους που είναι ψυχικά δεμένοι μαζί μας, έστω κι αν προσωρινά επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν διά της αποχής.

Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες απαιτούν από εμάς μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Απογοητεύονται, διότι ο κρατικός μηχανισμός, ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας, παραμένει προβληματικός, παρά τα βήματα που έχουν γίνει.

Γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσα, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της Χώρας.

Αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα αυτή. Την ίδια ώρα όμως που οι ψηφοφόροι επικρίνουν συγκεκριμένες αδυναμίες μας, γνωρίζουν ότι, στο χειρισμό των μεγάλων προβλημάτων της Χώρας, πορευόμαστε με μοναδική πυξίδα την υπευθυνότητα. Με υπευθυνότητα χειριζόμαστε τη μεγάλη διεθνή κρίση και τις συνέπειές της.

Καθήκον και χρέος μου είναι να υπηρετήσω το συμφέρον του Τόπου. Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την επιλογή μου αυτή. Η οικονομική πολιτική μας, με το ξεκάθαρο σχέδιό της, έχει σαφείς στόχους:

- Να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης.
- Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών.
- Να βάλει τις βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Τόπου.

Αυτή η πρόκληση ίσχυε πριν τις Ευρωεκλογές. Ισχύει και μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα. Το μέλλον του Τόπου είναι πάνω απ’ όλα.

Σε κρίσιμες συγκυρίες, η ανευθυνότητα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Όπως οι υποσχέσεις που μοιράζουν στους πάντες τα πάντα. Κυρίως, όμως, η ανυπαρξία διαμορφωμένου και συγκροτημένου οικονομικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όλα αυτά, δυστυχώς, που χαρακτηρίζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας. Η πολιτική της ευθύνης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Αυτή η επιλογή άλλωστε είναι η μόνη που μπορεί να θωρακίσει την οικονομία της Χώρας, αλλά και να καταστήσει πιο αξιόπιστο το χώρο της πολιτικής, οδηγώντας τη Χώρα σταθερά στο μέλλον που της αξίζει.

- Με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή.
- Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
- Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε. Η αλήθεια είναι πως η περίοδος χάρητος τελείωσε. Όσο έπαιξαν κάποιοι, έπαιξαν. Αν ο Καραμανλής έχει τα κότσια να αλλάξει τότε δεν πρέπει να αργήσει. Και να μην φοβάται γιατί ο κόσμος της ΝΔ είναι μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

by politikiprotasi

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να προβεί ΑΜΕΣΑ σε κάποιες ενέργειες ΑΝ έχει πάρει το μήνυμα των εκλογών και ΑΝ έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ήττας.
1. Οφείλει να προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό, χρησιμοποιώντας και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα είναι ανεπαρκής.
2. Όσοι από τους υπουργούς και τους βουλευτές εμπλέκονται σε σκάνδαλα και κακοδιαχείριση πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι τελειωμένοι δια παντός από το κόμμα και οφείλουν να παραδώσουν τις παραιτήσεις τους.
3. Οι βουλευτές και οι υπουργοί θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να κοιτάζουν το πάτωμα. Η αλαζονεία και η έπαρση θα πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιό τους.
4. Μέσα σε μία εβδομάδα θα πρέπει να αλλάξουν οι διοικήσεις στον κρατικό μηχανισμό εκτός των ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να επιδείξουν αξιοσημείωτο έργο. Βουρλούμηδες, Φιλιππίδηδες, Φραντζήδες, Θωμόπουλοι, Καρσιώτες, κάτι ναύαρχοι εν αποστρατεία, κάτι καθηγητές πανεπιστημίου, κάτι περιφερειάρχες, κάτι διευθυντές εκπαίδευσης, κάτι φελλοί που επιπλέουν θα πρέπει να πάνε σπίτι τους ΑΜΕΣΑ. Όλοι οι παραπάνω την έχουν δει κάπως. Έγιναν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Για να τους δεις στο γραφείο τους πρέπει να κάνεις τεμενάδες και αν θα τους δεις τελικά. Η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, αποτελεί τη βιτρίνα της κυβέρνησης και αυτή η βιτρίνα είναι σήμερα βρωμερή και άθλια.
5. Επιτέλους πρέπει να καταλάβει ο Πρωθυπουργός ότι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι η οικονομία της καθημερινότητας και η ασφάλεια. Δεν είναι δυνατό το μάρμαρο να το πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Κάποτε πρέπει να πληρώσουν και οι έχοντες και κατέχοντες. Τι να την κάνω την Εγνατία όταν δεν έχω χρήματα να την περπατήσω; Τι να τον κάνω τον αγωγό φυσικού αερίου, όταν η ΔΕΠΑ με κλέβει στην τιμολόγηση; Πως είναι δυνατόν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να εμφανίζονται ως οι πλουσιότεροι Έλληνες; Για την ασφάλεια τι να πούμε τώρα; Κάηκε η Αθήνα άλλες μεγάλες πόλεις επί ένα μήνα και δεν άνοιξε μύτη.
6. Αν ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να προβεί σ’ αυτές τις ενέργειες, είναι προτιμότερο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Είναι καλύτερα να δώσει το στίγμα των αλλαγών που θέλει και αν δεν τον αφήσουν τα συμφέροντα να προκηρύξει εκλογές. Χίλιες φορές 20% στις εκλογές αλλά με ένα κόμμα καθαρό που θα δημιουργεί προσδοκίες, παρά διαχείριση της ήττας με τους ίδιους και τους ίδιους ανίκανους και πολιτικά ανεπαρκείς.
7. Η βάση της ΝΔ είναι έξαλλη. Απαιτεί άμεσες ενέργειες από τον Πρωθυπουργό. Εν θερμώ. Τις μπούρδες ότι ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ τις ακούω βερεσέ. Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή. Δεν υπάρχει άλλη αντοχή και ανοχή.
8. Προτείνω σε όλους τους οπαδούς της ΝΔ να δείξουν την αγανάκτησή τους. Μόλις θα εμφανίζεται μπροστά τους βουλευτής ή υπουργός να τον παίρνουν με τις λεμονόκουπες μπας και κουνηθεί το μυαλό τους. Αν τους έχει απομείνει βέβαια.
9. Δε θέλω να διανοηθώ ότι θα ξανακούσω δηλώσεις του τύπου «συνεχίζουμε το έργο μας με ταχύτερους ρυθμούς». Αυτό το έργο έφερε την παράταξη σ’ αυτό το χάλι. Ξυπνήστε επιτέλους και καταλάβετέ το .
10. Δε θέλω να ξανακούσω για την αποχή. Η αποχή αφορά ΟΛΑ τα κόμματα. ΟΧΙ μόνο τη ΝΔ. Προσέξτε καλά κύριοι της ΝΔ. Θα φύγουμε και οι τελευταίοι που απομείναμε στο κόμμα. Μεϊμαράκη άκου! Το ΠΑΣΟΚ καλά κάνει και θριαμβολογεί, γιατί η νίκη του ήταν θρίαμβος. Εσύ σκύψε το κεφάλι, ζήτα συγνώμη και άσε τις ανοησίες.

Ανώνυμος είπε...

politikiprotasi πιστεύεις πραγματικά οτι ο Καραμανλής είναι άξιος ή θέλει να κάνει όλα αυτά τα τολμηρά που ζητάς?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δύο Νέες Δημοκρατίες...
,

Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη*
.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα: Απεδείχθη και από το αποτέλεσμα ότι λογικές στοχευμένων παροχών σε κοινωνικές ομάδες με σκοπό να αποκομίσουμε εκλογικά οφέλη δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και αναφέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: εγώ είχα εκφράσει έντονες επιφυλάξεις όταν είχε ανακοινωθεί το πακέτο στήριξης των αγροτών. Εκλογικά αυτή η συγκεκριμένη κίνηση δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία. Με άλλα λόγια, εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία περιμένει πολύ τολμηρές κινήσεις και περιμένει κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει δώσει. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος πια.
Για την δυσαρέσκεια των Νεοδημοκρατών: Εγώ θα αναφερθώ στους νεοδημοκράτες που διαχρονικά ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία και κάποιοι απ’ αυτούς, αρκετοί, δεν μας ψήφισαν. Αυτοί θα σας πούνε ότι αισθάνονται πολλές φορές ότι υπάρχουν δύο Νέες Δημοκρατίες. Υπάρχει η Νέα Δημοκρατία των κυβερνητικών στελεχών η οποία είναι πολύ άγνωστη και απόμακρη σ’ αυτούς, και υπάρχει μια Νέα Δημοκρατία των τοπικών κοινωνιών η οποία δεν έχει καμία πρόσβαση σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο και αισθάνεται ότι τα προβλήματά της δεν βρίσκουν την ανταπόκριση την οποία θα ήθελαν.
Για τον Ανασχηματισμό: Ενδεχομένως είναι ένα χαρτί το οποίο έχει στη διάθεσή του ο πρωθυπουργός. Αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι οι αλλαγές των προσώπων από μόνες τους λύνουν το πρόβλημα, διότι δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα τόσο εικόνας όσο πρόβλημα ουσίας.
*Σημεία συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash