Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Στ. Κασσελάκης: Βαθιά στο πηγάδι της προσωπικής και πολιτικής αναξιοπιστίας

Παλιός πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας –ο οποίος το 2010 πέρασε «ξυστά» από την πρωθυπουργία πριν βάλει ο Θεός το χέρι του και καταλήξουμε στο Λουκά Παπαδήμο– στη δήλωση του Πόθεν Έσχες του είχε καταγράψει ως «δεξαμενή κολύμβησης» την πισίνα στο σπίτι του.
Πίστευε ότι περιγράφοντάς την έτσι, θα κάλυπτε την ύπαρξή της και δεν θα έμπαινε στο στόχαστρο όσων απειλούσαν ήδη να κρεμάσουν στο Σύνταγμα όσους έφεραν τα μνημόνια και ….χρεοκόπησαν τη χώρα. 
Φευ. Η αυθαιρεσία και η παρανομία στην πισίνα του μακαρίτη Φ. Πετσάλνικου, αποκαλύφθηκε με ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, εξαιτίας κυρίως της απόπειρας να βαφτιστεί αλλιώς και να κρυφτεί. 
Λάβροι ήταν τότε στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ώπα της! Και πισίνα ο Πετσάλνικος. Αυθαίρετη. Σωστός ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων», έγραφαν στην Αυγή... σε ένα από αυτά τα κείμενα που φυτίλιαζαν την οργή.
Οι οπαδοί της Κουμουνδούρου μαζί με τις  λοιπές αντιμνημονιακές δυνάμεις σταύρωναν το μνημονιακό πρόεδρο της Βουλής:
«Είναι τέτοια η ξεφτίλα, ώστε παίζουν με τις λέξεις. Νομίζουν ότι το IQ των πολιτών (κοροϊδιών) είναι μηδενικό. Άραγε το ελικόπτερο πως θα το πούνε? Κοτέτσι με προπέλα στο επάνω μέρος? Α, ρε λαμόγια....» σχολίαζε αγανακτισμένος πολίτης με υψηλό IQ. 
Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα, του τότε προέδρου της Βουλής, ήταν απόδειξη λαμογιάς.

Αλλά τώρα, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια παράνομη και αυθαίρετη πισίνα, που αποκαλύπτεται από ένα δημοσιογραφικό μέσο, είναι απόδειξη για το πόσο τον φοβάται το σύστημα!  
Στην πραγματικότητα, αποτελεί απόδειξη για το πόσο «σύστημα» είναι και ο ίδιος, με δεδομένη την οικογενειακή διαδρομή αλλά και ειδικότερα το πώς πέρασε στα χέρια του, σχεδόν σε βρεφική ηλικία, το σπίτι στις Σπέτσες προκειμένου να αποφευχθεί πλειστηριασμός για χρέη του πατέρα του.
«Τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;» ανέκραξε ο Στέφανος Κασσελάκης. 
Είναι απτή απόδειξη ότι ως εν ενεργεία αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετείχε σε μια αλυσίδα παρανομίας και διαφθοράς που του «επέτρεψε» να αποκτήσει κάτι, που απαγορεύει ρητά το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Ποιοι πιάστηκαν από ποιόν, ποιοι συνεργάστηκαν ή ποιοι εξαπατήθηκαν για να φτιαχτεί μια πισίνα στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού των Σπετσών.
Θα αναμένουμε να το δείξει κάποια σχετική έρευνα στις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν. Ποιος κατέθεσε το φάκελο, ποιος ήλεγξε το φάκελο, ποιος επιθεώρησε τις εργασίες και ποιος υπέγραψε ότι όλα έγιναν όπως πρέπει. Λογικά, τις επόμενες μέρες θα πρέπει να υπάρξει μια επιτόπια αυτοψία και η επιβολή των σχετικών κυρώσεων.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι μια φορά υπόλογος για την κατασκευή της παράνομης πισίνας, είναι δέκα φορές υπόλογος για τον τρόπο που διαχειρίζεται την αποκάλυψη της παρανομίας. Χωρίς να βάλουμε στην εξίσωση και τη διάσταση του πόσο ηθικό είναι σε περίοδο ακραίας ξηρασίας και σε ένα νησί, που κουβαλούσαν μέχρι πρότινος  πανάκριβο το νερό με τις υδροφόρες, να δεσμεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολύτιμους πόρους για αναψυχή με τη θάλασσα στα 200 μέτρα.  
Η παράνομη πισίνα και ο τρόπος δικαιολόγησής της, προσθέτει αποδείξεις στο γεγονός ότι τίποτα ριζοσπαστικό δεν έχει η προεδρία και η ζωή του, όπως μας ανήγγειλε στο περίφημο βιντεάκι «Με λένε Στέφανο και κάτι θέλω να σας πω».
Κανένα διαφορετικό δρόμο δεν έδειξε στην κοινωνία, όπως επαίρετο, και κανένα διαφορετικό πολιτικό μονοπάτι δεν χάραξε.

Το «Ελληνικό Όνειρο» που πούλησε αφορά αποκλειστικά τον ίδιο. Απαρτίζεται από μια αρχηγική καρέκλα, ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι με δάνειο 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, μια αυθαίρετη πισίνα που έφτιαξε με ψεύτικες δηλώσεις, δυο θηριώδη αυτοκίνητα, ένα χλιδάτο γάμο με καλεσμένους κατ' εξοχήν φίλους από το εξωτερικό και ένα λαϊκό τραγουδιστή πρώτο όνομα πίστα. Ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δάνεια που χρωστάνε το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Δεν περίμενε το Στ. Κασσελάκη να το ανακαλύπτει ξανά και ξανά κάθε φορά που στριμώχνεται από τα ψέματα, τα λάθη,  και τις ολιγωρίες του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: