Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Το παγωτό - δολοφόνος και η ανάλυση του Άρη Σπηλιωτόπουλου

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θύμισε χθες στο πλατό του Σκάι, παλιό ποδοσφαιριστή που στα νιάτα του ήταν ταλεντάρα, βασικός σε μεγάλη ομάδα, αλλά μετά, περνώντας χρόνια στα αζήτητα μπαίνει ξανά στο γήπεδο με σκοπό να θυμίσει σε όσους τον ξέχασαν, το παλαιό του κλέος.
Δηλώνοντας στρατηγικός αναλυτής - επικοινωνιολόγος και στέλεχος με μεγάλη πολιτική διαδρομή - αρνούμενος τον τίτλο του «συμβούλου Κασσελάκη» - κατέβαλλε τη μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να αναστηλώσει το δικό του προφίλ και να πλήξει τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έχοντας εστιάσει σε αυτό, του έφυγε και η στραβοκλωτσιά. Παραλληλίζοντας τη φράση Κασσελάκη... ότι «υπουργοί σκοτώνουν», με τη σλάνγκ της νέας γενιάς που κολλάει τη λέξη «σκοτώνει» για να περιγράψει πχ ένα θεϊκό παγωτό.
Προσπαθώντας με αυτό το επιχείρημα να άρει τη ρετσινιά της τοξικότητας από τον Στ. Κασσελάκη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπέπεσε στην πρώτη επικοινωνιακή του, ελαφρότητα. Συμβατή, κατά ορισμένους, με το πολιτικό πρόσωπο που καλείται να συμβουλέψει.
Αν και όπως ανέφερε, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από συμβουλές γιατί είναι αντισυμβατικός και one of a kind στην πολιτική σκηνή της χώρας. 
Ούτε θεωρεί αναγκαίο, να πρέπει ο κύριος Κασσελάκης να βιαστεί να υποβάλλει τη δήλωση Πόθεν Έσχες του. 

Η εξήγησή του ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή από το επιχείρημα περί παγωτού - δολοφόνου.  
Ο Στ. Κασσελάκης, κατά τον πολύπειρο Αρ. Σπηλιωτόπουλο, είναι διαυγής και κρυστάλλινος τη στιγμή που έρχεται και λέει «αυτά τα λεφτά τα κέρδισα, ξέρετε τις δουλειές που έκανα, ξέρετε ότι είμαι πετυχημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, μάζεψα τα χρήματα μου και ήρθα εδώ να προσφέρω κάτι…».
Επομένως το Πόθεν Εσχες μπορεί να περιμένει, εφόσον και ο κ. Σπηλιωτόπουλος βεβαιώνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι κρύσταλλο». 
Χωρίς διάθεση λοιδορίας, απλά ως υπόμνηση μιας πραγματικότητας που έχουμε ζήσει, θυμίζω πως ούτε από τον περίφημο Αρτέμη Σώρρα ζήτησαν ποτέ οι χιλιάδες followers του, το Πόθεν Εσχες του για να τον πιστέψουν. Είχε βρεθεί μάλιστα και ελληνικό δικαστήριο που βεβαίωνε, ότι ο ομογενής… από την Πάτρα είχε τα 600 εκατομμύρια δολάρια από «το φως του Απόλλωνα» και τη διαστημική τεχνολογία και μπορούσε να σώσει τη χώρα από τα μνημόνια…

Στο διά ταύτα της πολιτικής ανάλυσης του Άρη Σπηλιωτόπουλου που δήλωσε «πρεσβευτής του δημοκρατικού κέντρου»,  η ΝΔ δεν εκφράζει τον μεσαίο χώρο, αλλά είναι ένα σχεδόν ακροδεξιό κόμμα και φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη!
Ο ΣΥΡΙΖΑ -  που αρνήθηκε δυο φορές να μπλοκάρει τους διαδόχους της Χρυσής Αυγής και διεκδικεί τις ψήφους των Σπαρτιατών, του Βελόπουλου  κλπ - είναι το κόμμα που θα ηγηθεί της μάχης κατά της άκρας δεξιάς. 
Και η εγκάρσια τομή που διατρέχει πλέον το πολιτικό σύστημα, είναι μεταξύ των « πολιτισμικά προοδευτικών» και των «πολιτισμικά συντηρητικών»!  
«‘Οσοι είμαστε πολιτισμικά προοδευτικοί έχουμε χρέος να αντιταχθούμε όχι μόνο στα άκρα και σε ακρότητες αλλά και να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε προσκλητήριο για δημοκρατική συσπείρωση που δημιουργεί ένα κοινωνικό κίνημα…» ανέφερε ο επικοινωνιολόγος - στρατηγικός - αναλυτής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η συνέντευξη είχε δοθεί πριν από τη νέα …ακρότητα περί ξεσκίσματος, που ακούστηκε από το στόμα του κυρίου Κασσελάκη, διαφορετικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα είχε σίγουρα αντιταχθεί ως πολιτισμικά προοδευτικός. 

Και επίσης ως εξαιρετικά έμπειρος επικοινωνιολόγος και πολιτικό στέλεχος με μεγάλη διαδρομή, σίγουρα θα αποφύγει στις επόμενες συνεντεύξεις του να επιτεθεί στα μέσα για υποκρισία επειδή δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση, όπως τότε που έπαιζε μεγάλη πολιτική «μπάλα» και άνοιγε και έκλεινε όπως κόμπασε, την πόρτα της ΝΔ…

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: