Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις ευρωεκλογές τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα

«Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο»
δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
«Σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως και μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη»...
«Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον κόσμο να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε εκείνους που δεν είναι «πιο γνωστοί».
«Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και φέρνουμε πιο κοντά την πατρίδα μας στην Ευρώπη» τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι στις Ευρωεκλογές «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».
«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δώσαμε πολλές μάχες. Από τη μεγάλη πρόκληση του covid και καταφέραμε και πετύχαμε την μεγαλύτερη επανάσταση με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης που φέρει και τη σφραγίδα της Ελλάδας».

«Το Μάρτιο του 2020 ήρθαμε αντιμέτωποι με απρόκλητη εισβολή, υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας και αγωνιστήκαμε πολύ να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού».

«Η Ευρώπη δοκιμάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κρίση στη Μέση Ανατολή. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να θέσουμε στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».
«Το δημογραφικό δεν αποτελεί μόνο ελληνική πρόκληση αλλά ευρωπαϊκή» είπε ο πρωθυπουργός.
«Οι Ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη που θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ήδη συμμετοχή από 111 χώρες, πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Ο ίδιος τόνισε ότι από την αντιπολίτευση υπάρχει η εμμονή «να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι πρόταση» και κάλεσε όλους να πάρουν τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να αποφύγουμε την χαλαρή ψήφο.
«Το βράδυ της 9η Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη. Το χρωστάμε στη ΝΔ στα 50 της χρόνια να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο: Πρώτη δύναμη στην Κεντροδεξιά της Ευρώπης, για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει»! κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: