Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Μιλήσαμε για μπάζωμα για να τους μπερδέψουμε»

Πίσω από το «μπάζωμα» των Τεμπών που εμπνεύστηκε ο επιστολογράφος του Ιησού κ. Βελόπουλος, συσπειρώθηκε το σύνολο του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου.
Η λέξη «μπάζωμα» αποτέλεσε και αποτελεί την κορωνίδα του αφηγήματος για το «έγκλημα» και τη «συγκάλυψη» του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Αποτέλεσε και αποτελεί τον πολιορκητικό κριό εναντίον της κυβέρνησης, ενόψει των εκλογών για την Ευρωβουλή.
Το «μπάζωμα» αποτελούσε το εφαλτήριο πάνω στο οποίο σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριζαν την απογείωσή τους, στο πλαίσιο της κατάκτησης της περίφημης δεύτερης θέσης στις εκλογές του Ιουνίου του 2024. 
Και χρησιμοποιούμε παρελθόντα χρόνο, διότι μετά από την ανάρτηση του Νίκου Πλακιά στο Χ (Twitter), όλα παίρνουν τις πραγματικές τους διαστάσεις. 
Ο κ. Πλακιάς που στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχασε τις δίδυμες κόρες του, ανέφερε στην... ανάρτηση του: «Τη λέξη 'μπάζωμα' την χρησιμοποιήσαμε για να τους μπερδέψουμε για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να κάνουμε την έρευνα χωρίς να τους έχουμε στα πόδια μας για τυχόν τρικλοποδιές. Αυτοί νόμιζαν με τη λέξη μπάζωμα ότι εννοούσαμε την πίσσα που ρίξανε εκεί και την διαμόρφωση του χώρου με το εκκλησάκι και ότι από κάτω υπήρχαν στοιχεία που μας απέκρυβαν». 

Επομένως αποδεικνύεται πως όλο το αφήγημα για το μπάζωμα για την απόκρυψη και εξαφάνιση των στοιχείων, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών. Το «μπάζωμα» και το «τσιμέντωμα» της «σκηνής του εγκλήματος», δεν ήταν τίποτα περισσότερο από λόγια του αέρα.
Λόγια που υιοθετήθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι ήταν συναισθηματικά φορτισμένα και ταίριαζαν απόλυτα στην προσπάθεια ενοχοποίησης της κυβέρνησης. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο χώρος μπαζώθηκε και τσιμεντώθηκε για να καταστραφούν χρήσιμα στοιχεία για την δικαστική ανάκριση και όχι για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η χρήση των γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων που απαιτήθηκαν για την ανάσυρση των συρμών. 

Χθες μάθαμε ότι αυτό που έγινε δεν ήταν «μπάζωμα», αλλά «ξεμπάζωμα» με τη μεταφορά 1500 κυβικών μέτρων μαζί με τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας και τα υπόλοιπα υλικά, σε αποθηκευτικό χώρο στη Λάρισα. 

Μένει να φανεί, εάν η παραδοχή του Νίκου Πλακιά ότι μίλησε για μπάζωμα για να μπερδέψει τις αρχές θα οδηγήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στο να ζητήσουν συγγνώμη, που μπερδεύτηκαν και αυτά μαζί με τις αρχές. Δομώντας τον αντιπολιτευτικό τους οίστρο, πάνω σε όσα αποπροσανατολιστικά περιείχε η δήλωση περί «μπαζώματος».

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: