Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Πορεία για τα Τέμπη: Μολότοφ στο Σύνταγμα, επεισόδια και στην Ομόνοια(pics&vids)

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις πορείες των διαδηλωτών για την επέτειο από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς στο Σύνταγμα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής, ενώ ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στην Ομόνοια.
Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 14:00 όταν 20 άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ, ακόμα και μέσα στο προαύλιο της Βουλής, με την αστυνομία να απαντά με χρήση δακρυγόνων...

Ήταν μία ομάδα που αποκολλήθηκε από την πορεία έφτασε μπροστά από τη Βουλή και έριξε μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

Στη συνέχεια η ομάδα τράπηκε σε φυγή, ενώ αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από τη Βουλή.

Αργότερα άλλη ομάδα κουκουλοφόρων έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Ομόνοια και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ενώ η «αύρα» της Αστυνομίας έριξε νερό κατά των κουκουλοφόρων. 

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη άτομα που συμμετείχαν στις πορείες, τη στιγμή που έφθασαν έξω από τον ΟΣΕ, πέταξαν μπογιές, πέτρες και δεκάδες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών. Οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίσθηκαν τα επεισόδια, σύμφωνα με το thestival.gr.

Δείτε βίντεο: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: