Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Χρήσιμοι ηλίθιοι ή χρήσιμοι ειδικού σκοπού

Την εβδομάδα που πέρασε ο Σύριζα έδωσε μια ακόμα μάχη απελπισίας προσπαθώντας να δημιουργήσει αφ’ ενός μια κοινοβουλευτική βόμβα μολότοφ και αφ’ ετέρου ένα ρήγμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες. 
Μαζί του συντάχθηκαν οι κλασσικοί χρήσιμοι ηλίθιοι, αλλά και κάποιοι χρήσιμοι ειδικού σκοπού.
Τι έχει μείνει σήμερα στον αφρό της επικαιρότητας, μετά από τη συντονισμένη κίνηση Σύριζα και «χρήσιμων»; 
Τι έχει αφήσει πίσω της, σαν αποτέλεσμα αυτή η σύγκλιση και σύμπραξη των τόσο ετερογενών δυνάμεων; 
Τίποτα απολύτως! ...
Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά τη διάρκεια εργάσιμων ημερών και ωρών για την πλειοψηφία των πολιτών, δεν απασχόλησε κανέναν παρά μόνο τους βουλευτές που συμμετείχαν, τους κομματικούς μηχανισμούς που είχαν σημάνει συναγερμό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κάλυψαν το θέμα, εστιάζοντας περισσότερο στις ατάκες παρά στην ουσία της συζήτησης.
Οι περισσότεροι πολίτες κοίταξαν τη δουλειά τους, δίχως να δελεάζονται από μάχες εντυπωσιασμού μέσα στο κοινοβούλιο. Διότι όπως αποδεικνύεται και από το δημοσκοπικά ευρήματα, οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται για την καθημερινότητα, το σήμερα και το αύριο και όχι για τα εφευρήματα της αντιπολίτευσης και των κατ’ επάγγελμα αντιπολιτευομένων.

Οι συζητήσεις των κύκλων των καθηγητών και των ευαίσθητων, σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέμα των μεταναστευτικών ροών και των νόμιμων επισυνδέσεων, αλλά και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη απασχόλησαν μόνο τους ίδιους τους ομιλητές, τη στενή ομάδα των ακολούθων τους και διάφορα γραφικά «προφίλ» των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Κάποιοι από τους «χρήσιμους», δηλώνουν ευαίσθητοι σχετικά με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάποιοι άλλοι αυτοπροσδιορίζονται σαν καλοπροαίρετοι προστάτες της δημοκρατίας, κάποιοι δηλώνουν πως είναι απαραίτητη η επιστημονική και καθηγητική σφραγίδα τους πάνω στα δρώμενα και κάποιοι άλλοι προσπαθούν με αγωνία να αποδείξουν πόσο απαραίτητοι είναι για τον τόπο.

Ταυτίστηκαν οι «χρήσιμοι» με κραυγαλέα ταιριαστό τρόπο με όσους ομιλούν περί ορμπανοποίησης και αφρικανοποίησης της Ελλάδας, περί θανάτου της Δημοκρατίας, περί αυταρχικού κράτους, περί καθεστώτος Στάζι, περί παρακράτους, περί παραγόντων θεσμικής εκτροπής και ανωμαλίας, περί αναμενόμενης μεγάλης ανατροπής και για την ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης που δεν θα έχει πάτρωνες ή ιδιοκτήτες.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι χρήσιμοι, έδειξαν να ανησυχούν για την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας μας. Ο μεν Σύριζα καταγγέλλει πως η κυβέρνηση θέλει να θέσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, οι δε χρήσιμοι ανησυχούν για τον εάν η Ελλάδα αξίζει να είναι μέρος της Ευρώπης και όχι της ένωσης των κρατών της Υποσαχάριας Αφρικής.

Ναι, ο Σύριζα που το 2015 προσπάθησε με κάθε τρόπο να θέσει τη χώρα στην τροχιά του άρματος της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν καταγγέλλει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πως επιχειρεί να μας θέσει εκτός Ευρώπης.

Και ναι, οι χρήσιμοι που το 2015 απλά «έβλεπαν τα τρένα να περνούν», ανησυχούν που η Ελλάδα δεν αξίζει να βρίσκεται στην Ευρώπη και προβληματίζονται για τον τρόπο σωτηρίας της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι χρήσιμοι έχουν έναν δεδομένο κοινό στόχο. Και ο στόχος αυτός είναι η δημιουργία κλίματος έντασης μέχρι τις εκλογές, αλλά και η δημιουργία ενός νοσηρού μετεκλογικού περιβάλλοντος που θα οδηγήσει στη δημιουργία κυβερνητικών τεράτων υπό την ηγεσία αποτυχημένων πολιτικών που επίμονα ζητούν να επανέλθουν στο προσκήνιο.

Άραγε οι χρήσιμοι ειδικού σκοπού υιοθετούν τις καταγγελίες Σκουρλέτη πως το gov.gr προσφέρει προς αξιοποίηση τα στοιχεία του που αφορούν τους πολίτες σε εταιρείες, που με τη σειρά τους τα εκμεταλλεύονται; Έχουν ακούσει περί GDPR και προσωπικών δεδομένων, όσοι γνωμοδοτούν και αρθρογραφούν περί παντός επιστητού με την κάθε ευκαιρία;

Άραγε οι χρήσιμοι ειδικού σκοπού υιοθετούν τις καταγγελίες Ραγκούση πως μέσα από το emvolio.gov.gr εισβάλει το predator στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών και παρακολουθεί τις επικοινωνίες και την προσωπική τους ζωή; Ενστερνίζονται τις προφανείς πολιτικές ανοησίες, αφού μόλις πριν από λίγο καιρό, τα μέσα ενημέρωσης του Σύριζα και οι αποκαλυπτικοί δημοσιογράφοι, μας ενημέρωναν πως το predator μεταφέρεται από χώρα σε χώρα με Learjet και σήμερα μας ενημερώνουν πως εισβάλει στη ζωή μας μέσω της εφαρμογής για τον εμβολιασμό κατά του Covid;

Άραγε οι χρήσιμοι ειδικού σκοπού, σε ποιο βαθμό υιοθετούν τις ιστορίες με τους σκορπιούς και το άταφο κοριτσάκι και τις οργίλες δηλώσεις Τζανακόπουλου, πως ο Σύριζα θα γκρεμίσει τον φράκτη του Έβρου;

Προφανώς, οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι χρήσιμοι ειδικού σκοπού, γνωρίζουν πολύ καλά το ποιόν του Σύριζα και είναι σίγουρο πως δεν εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει μια ορθολογική κυβερνητική εναλλακτική για τον τόπο. Ωστόσο η πολιτική τους βουλιμία και η προσπάθεια τους να αποδείξουν πως είναι ξεχωριστοί και ανώτεροι από όλους εμάς και πως είναι απαραίτητοι για τη χώρα, καθιστούν τους εαυτούς τους δυναμικούς συμμάχους του Σύριζα εν όψει των εκλογών.

Στο τέλος της ημέρας οι μεν χρήσιμοι ηλίθιοι θα ικανοποιηθούν από την αφ’ υψηλού κριτική τους και από την ιδεολογική τους καθαρότητα, οι δε χρήσιμοι ειδικού σκοπού θα ικανοποιηθούν μόνο αν καταφέρουν να βρεθούν «από σπόντα», σε κάποια κυβερνητικά πόστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: