Κολεγιά με τους δύο αυτούς συν το καραφλό παγώνι με τα φαρδιά πουκάμισα δεν μπορεί να γίνει, άλλωστε ο μπαρμπα-Μήτσος του Περισσού το ξέκοψε οριστικώς και αμετακλήτως «εγώ με όλους εσάς ούτε καλημέρα».

Τι απομένει για να γελάσει το χειλάκι τη Περιστέρας και να της φύγει ο καημός από την χαμένη επανάσταση (και όχι το Χαμένο μου νι του Μπαρουφάκη), να ικανοποιηθεί το πολακοβαξεβανιστάν, να ζωηρέψει κι η Παρθενόπη και να παραμείνει ο θρόνος σταθερός και «οικονομισάριος» εις τους αιώνας των αιώνων; 

Ένα αριστερό «βουρ στον πατσά», στη θέση του θεϊκού λαϊκού εδέσματος βάλτε την κονόμα ως εκ της θέσεως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από κοντά και όλοι οι κολαούζοι της προεδρική αυθεντίας, ένας εσμός άεργων ιδεοληπτικών και σκιτζήδων της αδύνατης επανάστασης που έχουν βρει στο βαλκανικό ελλαδιστάν τον μήνα που τρέφει τους υπόλοιπους έντεκα ( κανονικά ένας εκλογικός μήνας τρέφει μέχρι 48 επόμενους), ολοκληρώθηκε το παζλ, ο σανός μοιράστηκε στο πόπολο.

Μη παίρνετε τοις μετρητοίς αυτή την ελαφριά ανάγνωση των εξελίξεων, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, είναι κωμικά! Αυτό που έκανε ο Τσίπρας είναι χειρότερο από έγκλημα, είναι λάθος!

Αν υπάρχει ένα ερώτημα να απαντηθεί και να καταλάβουν όλο τι συνέβη αυτό είναι «πόσα πήρε ο Τσίπρας για να κάνει στον Μητσοτάκη το μεγαλύτερο δώρο στην πολιτική του καριέρα», η απόφαση να μην μετέχεις στις ψηφοφορίες της Βουλής, αλλά να είσαι παρών στις συζητήσεις και να ψηφίζεις στις επιτροπές που πέφτει το μπαγιόκο κάνει πολλά λεφτά, όποιος σκέφτηκε αυτό το κόλπο τον λατρεύει τον Μητσοτάκη κι ας μην το δείχνει, τέτοια δώρα ούτε ο Μπισμπίκης στην Βανδή με το ξέκωλο στην πίστα …

Με τούτα και μ’ εκείνα πάνε κι οι Εκλογές του Απριλο-Μαΐου, τελείωσαν πριν την ώρα τους, ότι ήταν να γίνει έγινε, θα πάμε να ψηφίσουμε για να δούμε τι ποσοστό θα πάρει ο τρίτος κι  αν το καραφλό παγώνι θα μπει στη Βουλή, εδώ που τα λέμε με τον Τσίπρα απέναντι στην μάχη για το αριστερό χρίσμα όλο και κάτι θα τσιμπήσει, άντε να ετοιμαζόμαστε για τη νέα τετραετία να βλέπουμε και να ακούμε Πιερρακάκη να ευφραίνεται η καρδούλα μας μπας και γίνουμε κάποτε σοβαροί.

Α! ρε παντέρμη ανανεωτική αριστερά, που νάξερες πως στο όνομα σου και στην κληρονομιά σου επάνω θα συνέβαιναν τόσα εγκλήματα από μερικούς άεργους εμμονικούς της δεκάρας!!

Χρήστος Υφαντής