Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Οι φονιάδες της Χαμάς δεν είναι η «άλλη άποψη»

Ενώ το Ισραήλ δεν έχει ακόμα ξεκινήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, άρχισαν να δημοσιεύονται φωτογραφίες από χαλάσματα κτιρίων που έχουν βομβαρδιστεί από την ισραηλινή αεροπορία και ακολουθούν σπαραξικάρδια σχόλια. 
Ας το ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής: το Κράτος του Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Τελεία, παύλα.
Όσοι μιλούν σήμερα για αναλογικότητα στα αντίποινα είναι παντελώς ανόητοι –και είμαι απολύτως επιεικής μαζί τους. Τι ζητούν από ένα δημοκρατικά οργανωμένο κράτος όταν μιλούν για αναλογικότητα; Να απαγάγει γυναικόπαιδα; Να βιάζει νεαρές κοπέλες; Να σκυλεύει τους νεκρούς; Να αναρτά αυτές τις φρικαλεότητες στο Διαδίκτυο;...
Η απάντηση του Ισραήλ θα είναι στρατιωτική, στο πλαίσιο της προστασίας της ύπαρξής του. Οι Ισραηλινοί έχουν δώσει την ευκαιρία στα γυναικόπαιδα της Γάζας να εγκαταλείψουν την περιοχή, περνώντας τη μεθόριο με την Αίγυπτο, ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων. Είναι δε γνωστό πως οι τρομοκράτες όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις τους τις έχουν δίπλα σε σχολεία και νοσοκομεία, ώστε τα πλήγματα των ισραηλινών να προκαλέσουν τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Και στη συνέχεια, όλοι οι «ανθρωπιστές» να ολοφύρονται για τους νεκρούς και να καταδικάζουν τους στρατοκράτες του Ισραήλ. Η Ελλάδα έχει πολλούς τέτοιους, οι οποίοι δυστυχώς βρίσκουν βήμα ακόμα και στις μέρες μας και στη Δημόσια Τηλεόραση. Τους ακούμε να μιλούν για τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και για το δικαίωμα στην αντίσταση, τη στιγμή που αυτός ο «αγώνας» και αυτό «το δικαίωμα στην αντίσταση» μεταφράζονται σε απαγωγές μικρών παιδιών, στις εν ψυχρώ δολοφονίες ηλικιωμένων και στις βαρβαρότητες που διέπραξαν οι εισβολείς της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος. 
Ας το αντιληφθούν επιτέλους οι αρμόδιοι για την ενημέρωση. Οι τρομοκράτες και οι υποστηρικτές τους δεν είναι «η άλλη άποψη». Οι δολοφόνοι δεν έχουν άποψη γιατί είναι δολοφόνοι. 

Τα γράφω αυτά διότι οσφραίνομαι το μέγεθος και τη σκληρότητα των αντιποίνων των ισραηλινού στρατού. Αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει, δηλαδή να αμφισβητείται η ειρηνική καθημερινότητα των ισραηλινών πολιτών και εκατοντάδες άμαχοι ισραηλινοί να βρίσκονται όμηροι κάπου στη Γάζα, αφορά πρωτίστως την αξιοπιστία όχι των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αλλά την αξιοπιστία του ίδιου του Κράτους του Ισραήλ. Και ένα σοβαρό κράτος δεν επιτρέπει ποτέ να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του και η ικανότητά του να προστατεύει τους πολίτες του. Στις 7 Οκτωβρίου 2023 –να σημειώσουμε αυτή την ημερομηνία– το Κράτος του Ισραήλ απέτυχε σε αυτήν την πρωταρχική αποστολή του. Είναι επόμενο τώρα να επιδιώξει να αποκαταστήσει –με κάθε τρόπο– το απολεσθέν κύρος του. 

Η Ελλάδα καλείται για μια ακόμα φορά να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Καλείται όχι απλώς να διαφυλάξει, αλλά και να προάγει, λόγω των τραγικών γεγονότων, τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Οι φίλοι πάντα φαίνονται στα δύσκολα. 

ΥΓ. Καλόν η κυβέρνηση να δει τι τρέχει στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Οι πανηγυρισμοί κάποιων –και δεν ήταν λίγοι– για τις επιθέσεις της Χαμάς, ας προβληματίσουν τους υπευθύνους και ας το ψάξουν το ζήτημα. Αυτά δεν είναι παιχνίδια. 

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: