Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ο Κατρούγκαλος είπε την ωμή αλήθεια

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποκάλυψε τη μεγάλη και ωμή αλήθεια. 
Έδωσε απάντηση στο ερώτημα του ενός εκατομμυρίου που απευθύνεται σε όλους στο ΣΥΡΙΖΑ.
Από που σκοπεύουν να βρουν τα δισεκατομμύρια, για να υλοποιήσουν την τριπλέτα των ακοστολόγητων και αδάπανων υποσχέσεων «αύξηση μισθών, μείωση φόρων, διαγραφή χρεών» που  εμφανίζουν ως πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής από τις 50 πρώτες μέρες διακυβέρνησης. 
Μέσω της επαναφοράς της ληστρικής φορολόγησης της μεσαίας τάξης ...που υπήρξε το φετίχ της πρώτης φοράς Αριστερά και στο οποίο συμφωνούσαν οι πάντες!
Κορωνίδα εκείνης της πολιτικής υπερφορολόγησης ήταν και η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με το ετήσιο εισόδημα τους και συντελεστή 20%.
Μέτρο το οποίο - κατά τη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου - ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να επαναφέρει ως λογικό και δίκαιο ενώ είχε στραγγαλίσει οικονομικά χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και τα λεγόμενα μπλοκάκια, πριν το καταργήσει με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η  δήλωση Κατρούγκαλου στο Blue Sky το βράδυ της Τετάρτης, ήταν ξεκάθαρη. Αφορούσε την κυβερνητική πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν η προσωπική του γνώμη, όπως εξαναγκάστηκε να δηλώσει εκ των υστέρων μετά την τρικυμία που προκλήθηκε στο κόμμα και το τσουνάμι των αντιδράσεων από τους φορείς της αγοράς. 
Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω των Καλογήρου και Τσαπανίδου, απαίτησε από τον κ. Κατρούγκαλο να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία θα εξηγούσε, ότι η θέση του είναι προσωπική και δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ.  
Ο πρώην υπουργός πειθάρχησε και σε σχετικό tweet του ανέφερε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν προβλέπεται  επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών ή των μισθωτών, σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Λες και θα το έγραφαν στο πρόγραμμα. Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου χτύπησαν καμπάνες στον πρόεδρο ότι ο Κατρούγκαλος θα στοιχίσει πολλές μονάδες στην κάλπη, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει πάνω του την ιστορία.
Τηλεφώνησε στο Γιώργο Κατρούγκαλο, (και) του ανακοίνωσε ότι τίθεται εκτός εκλογικής μάχης, έδωσε μια συνέντευξη σε ιστοσελίδα, με διαβεβαιώσεις προς τη μεσαία τάξη και τέλος μια επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που έγραφε: 
«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».
Ακολούθησε ο απόλυτος τραγέλαφος.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όσα είπε, δήλωσε ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη και - σύμφωνα με όσα αποδίδονταν σε συνεργάτες του - κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην τον σταυρώσουν καθώς το όνομά του δεν μπορεί να βγει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο βόρειο τομέα της Β ΄ Αθηνών, τα οποία όμως ήδη έχουν τυπωθεί και οδεύουν προς τα εκλογικά κέντρα.  

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η υποψηφιότητά του παραμένει σε ισχύ, καθώς έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορεί να βγει από τα ψηφοδέλτια. Και εφόσον εκλεγεί, θα πρέπει πρώτα να ορκιστεί βουλευτής την 1η Ιουνίου, στη συνέχεια να παραιτηθεί και κατόπιν να ορκιστεί ο αντικαταστάτης του. 

Σύντροφοι του στο ΣΥΡΙΖΑ διακινούσαν τη θεωρία, ότι η δήλωσή του δεν ήταν λάθος ούτε ατύχημα, αλλά προβοκάτσια. Επειδή έβλεπε ότι δεν είχε πολλές ελπίδες να επανακλεγεί στο Β. Τομέα όπου μπήκε σφήνα από το Επικρατείας ο Πάνος Σκουρλέτης, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου που προλογίζει τις συγκεντρώσεις του Τσίπρα και η κ. Αθηνά Λινού. Λίγη σημασία έχει η πολιτική τύχη του κ. Κατρούγκαλου, που σφραγίστηκε από την παραδοχή , το λάθος ή την προβοκάτσια της αποκάλυψης της συνταγής, που πασχίζει να κρύψει προ της κάλπης ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σημαντικό είναι ότι η μεσαία τάξη έχει πλέον μια ηχηρή ένδειξη για το τι έχει ακόμη να χάσει δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναδοκιμάσει την παλιά  συνταγή «αύξηση μισθών, μείωση φόρων διαγραφή χρεών».

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: