Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Μετά το παράλληλο σύστημα πληρωμών, το... παράλληλο σύστημα εκλογών

Ένα παράλληλο σύμπαν. Αυτή είναι η μια όψη της πολιτικής πρότασης με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικεί τη λαϊκή εντολή για να εξασφαλίσει στον ισόβιο Πρόεδρο του την επιστροφή στο πρωθυπουργικό γραφείο της Ηρώδου Αττικού.
Η εναλλαγή της παράδοσης στις αυταπάτες με την εξουσιομανία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να χαράξει μια γραμμή που θα τέμνει την πραγματικότητα. Κυρίως δεν θα συναντηθεί ποτέ με την αλήθεια όχι της πολιτικής αλλά της ίδιας της ζωής. Διότι για την Κουμουνδούρου η αμπαλαρισμένη ρεμούλα... αποτελεί την αποδεδειγμένη εικόνα της ζωτικής λειτουργίας της. Τα παράλληλα συστήματα πληρωμών, συμπληρώθηκαν από τα παράλληλα συστήματα εκλογών ως μια γνήσια έκφραση του τραμπισμού αλά γκρέκα.
Τα 22.000 τάμπλετ με τα οποία το στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ εξοπλίζει τους εκλογικούς του αντιπροσώπους, δεν αποτελούν έναν αθώο μηχανισμό ψηφιακής καταμέτρησης των αποτελεσμάτων και δείγμα του εκσυγχρονισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι η προέκταση της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει  το αδιάβλητο της εκλογικής αναμέτρησης. Ένα κεκτημένο της μεταπολίτευσης το οποίο η προπαγανδιστική βουλιμία της Κουμουνδούρου διασαλεύει πολύ πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Με πρόσχημα τις υποκλοπές ο κ. Τσίπρας δηλητηρίαζε την πολιτική ατμόσφαιρα με τις έωλες κατηγορίες για νοθεία στις εκλογές, και προϊδέαζε για το σχέδιο του να μπαχαλοποιήσει την εκλογική διαδικασία όταν στις αρχές του μήνα δήλωνε ότι: «Δεν φοβάμαι το θέμα της νοθείας γιατί σε αυτές τις εκλογές θα υπάρχει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε εκλογικό κέντρο σε όλη τη χώρα. Ακόμα κι αν θέλουν να διαπράξουν απάτη, δεν θα τα καταφέρουν. Αυτό που υπάρχει είναι η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να επηρεάσει τις εκλογές με κάθε μέσο, νόμιμο ή παράνομο».
Είχαν προηγηθεί σειρά δηλώσεων με τις οποίες ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό ως εγκέφαλο μιας εκλογικής νοθείας, γιατί όπως διακήρυττε ο κ. Μητσοτάκης «έχει διαπράξει τόσα εγκλήματα που δεν θα δίσταζε για το μεγαλύτερο».
Ακόμη κι αυτές οι αδιανόητες κατηγορίες αποσύρθηκαν υπό το βάρος της δημοσκοπικής καθίζησης αλλά και της ανάγκης να δικαιολογηθούν τα παρανοϊκά σχέδια των εν δυνάμει κυβερνητικών εταίρων του ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι «Δήμητρες» του Βαρουφάκη απαξιώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν γιατί έχει δικό του σχέδιο που έχει την κωδική ονομασία «Κυριάκος». Αυτό είναι όμως το συμβόλαιο. Διότι βρέθηκε ακόμη ένα σχέδιο, που διέψευσε τον master της κωλοτούμπας- κατά τον Bloomberg-και μονίμως αυταπατώμενο  Αλέξη Τσίπρα.

Ο «Πινόκιο» της πολιτικής ζωής του τόπου δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί όταν μετά τις «Δήμητρες»  του πάλαι πότε asset της διακυβέρνησης του και εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρουφάκη, η συνιστώσα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του, όπως ο επί τέσσερα χρόνια υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος, πρότεινε τοπικά νομίσματα.

Διότι μπορεί για την ελληνική κοινωνία οι μνήμες από τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ. Τσίπρα το 2015 να φαντάζουν εφιάλτης, για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς.  Η τομή στην οικονομική πολιτικής της χώρας που περιλαμβάνεται στο κείμενο που αναρτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2023 με τίτλο ‘Συμβολή στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα’, ανέφερε επί λέξει: ‘Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα), έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά διαθέσιμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, για την αύξηση της παραγωγής αγαθών, τις νέες υποδομές παραγωγής ηλεκτρισμού και προστασίας από ακραία φαινόμενα και την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι ο ίδιος οργανισμός του έχει δυσανεξία στο ευρώ. Πολύ περισσότερο ότι δεν αφομοίωσαν ποτέ το δόγμα Κοτζιά ότι «η ιστορία είναι σχολείο και όχι φυλακή». Αμετανόητοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι ετοιμάζονται να υπνωτίσουν τους πολίτες για να παίξουν και πάλι ανενόχλητοι, τη χώρα στα ζάρια.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: