καρτα
καρτα2

Ακολουθούν τα ζητήματα της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης, τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας, ενώ το 16,7% προτάσσει ως καθοριστική για την επιλογή του τη διαχείριση της εθνικής τραγωδίας.

Στην πρόθεση ψήφου η κυβερνητική παράταξη μετά το σοκ που προκάλεσαν τα Τέμπη δείχνει να ανακτά μέρος των δυνάμεων που είχε χάσει και να βρίσκεται στο 31,4%, κερδίζοντας 1,9 μονάδες σε σχέση με την έρευνα του Μαρτίου για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Υπολείπεται, βέβαια, σε σχέση με τα δημοσκοπικά ποσοστά του Φεβρουαρίου, ωστόσο δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης. Ανοδικά κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 26,6%, κερδίζοντας 1 μονάδα από τον Μάρτιο, με τη διαφορά των δύο να βρίσκεται πλέον στις 4,8 ποσοστιαίες μονάδες.

καρτα

Μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση, μικρή κάμψη για το ΚΚΕ, σταθερό το ποσοστό του ΜέΡΑ25, ενώ πολύ κοντά στο όριο του 3% βρίσκεται πλέον το κόμμα Κασιδιάρη, με 2,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων, τέλος, βρίσκεται σε ύφεση και προσεγγίζει τα νούμερα των δημοσκοπήσεων του Φεβρουαρίου, ωστόσο παραμένει υψηλό,αν λάβουμε υπόψη ότι βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο.

καρτα

 Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. συνεχίζει να διατηρεί ένα καθαρό προβάδισμα με ποσοστό 60,2%, έναντι 28,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα στην ερώτηση για το ποιο κόμμα θα ήθελαν να είναι πρώτο, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει ο κάθε πολίτης.

καρτα


Το 44,8% θα ήθελε πρώτο κόμμα τη Ν.Δ., ενώ το 36,4% θα επιθυμούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα σε ποσοστό 44,2%, έναντι 23,4% που επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το αν ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και ο πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, 8 στους 10 πολίτες συμφωνούν με την παραπάνω άποψη, η οποία είναι πλειοψηφική σε ποσοστό 70,1% και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

καρτα


Ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, έναντι του κ. Τσίπρα, με τα ποσοστά και των δύο ναείναι ανεβασμένα σε σχέση με την τελευταία μέτρηση.

καρτα