Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Σταδιακή ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες. 
Στις τελευταίες έρευνες αποτυπώνεται η σταδιακή επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που είχαν μετακινηθεί στους αναποφάσιστους.
Ακόμα, καταγράφεται η ανάκτηση μέρους των απωλειών που είχαν διαπιστωθεί μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπως αποτυπώνεται στο νέο κύμα των δημοσκοπήσεων.. που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο είναι οι παράμετροι στις οποίες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο κυβερνητικό επιτελείο. 
Η μία παράμετρος είναι ότι ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή για την Κυβέρνηση δεν αποτυπώθηκε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι δεύτερος και αδυνατεί να αυξήσει το ποσοστό του.
Η δεύτερη παράμετρος είναι ότι βελτίωση παρουσιάζεται και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων δημοσκοπήσεων τόσο ως προς την ικανότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία όσο και ως προς τη σύγκριση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.
Η εκτίμηση είναι ότι αυτή η εικόνα θα βελτιωθεί περαιτέρω όσο κυλούν οι μέρες και καταλαγιάσουν ο θυμός και η οργή των πολιτών. «Ένα τμήμα των ψηφοφόρων θα επανακάμψει», σημειώνει η ίδια πηγή, όταν τεθούν σκληρά τα διλήμματα και παρουσιαστούν οι θέσεις των κομμάτων για μια σειρά από κρίσιμα για τους πολίτες ζητήματα.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ που δημοσιεύτηκε χθες, η Νέα Δημοκρατία αύξησε το ποσοστό της κατά μία μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Μαρτίου.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% από 30% και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένει σταθερός στο 26%, διαμορφώνεται στις 5 μονάδες.
Σημαντικό προβάδισμα καταγράφει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα «ποιον θα ήταν καλύτερο να έχει η χώρα πρωθυπουργό μετά τις εκλογές». Το 36% δηλώνει ότι θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα 9 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25%.

Ακόμα, δεν παρουσιάζει απήχηση η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό, αφού συγκεντρώνει 11%, ενώ «κανένας» απαντά το 24%.

Από τις έρευνες προκύπτει ότι τα ζητήματα της οικονομίας απασχολούν περισσότερο τους πολίτες και είναι αυτά που θα αποτελέσουν βασικό κριτήριο της ψήφου τους στις επικείμενες Εκλογές. Είναι ένα πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει ιδιαίτερο βάρος κατά την προεκλογική περίοδο, μιας και εκτιμά ότι διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ασκήσει μια πολιτική μείωσης των φόρων, ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων με περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντεπεξέλθουν στις εισαγόμενες κρίσεις και στην αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στην ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: