Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Η ανωμαλία ανασκουμπώνεται

Οι εκλογές χάνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κυβέρνηση έχει επικεφαλής έναν πολιτικό του μέτρου και της ακάματης προσπάθειας και έχει πετύχει σε ασύγκριτα πολλά περισσότερα από αυτά που έχει αποτύχει, ιδιαίτερα στα θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, από τα βασικά που απασχολούν τους πολίτες, όπως έδειξαν πρόσφατα πολλές δημοσκοπήσεις.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εκφράσει μια προοπτική κυβερνητική πρόταση. Είναι πλήρης τυχοδιωκτών και γραφικών πολιτικών. Το αδιαμφισβήτητο επικοινωνιακό ταλέντο του επικεφαλής του έχει τρωθεί από την εμφανή έλλειψη γνώσης, αξιοπιστίας και οράματος για την χώρα, από την επικράτηση της τυχοδιωκτικής παραπλάνησης των πολιτών ως της κυρίας πολιτικής του συμπεριφοράς...

Εξάλλου η εμφανής πλέον επικράτηση του εκλογικού του πανικού τον οδηγεί να δέχεται δίχως ίχνος πολιτικών αρχών στις τάξεις του κάθε αποτυχημένο και γραφικό πολιτικό των άλλων κομμάτων, κάθε λούμπεν και οριακή περσόνα, γεγονός που επιτείνει ακόμη περισσότερο την κυβερνητική του αναξιοπιστία στους σώφρωνες πολίτες.

Η διαφαινόμενη πλέον μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την πιθανότητα να τον οδηγήσει στην απελευθέρωση των υποδόριων τεράτων του, αυτών της πρόκλησης ανωμαλίας. Έχει δοκιμάσει την συνταγή πολλές φορές, έχει στην ουσία γεννηθεί πολιτικά από τα φοβερά γεγονότα του 2008, τότε που τα τέρατα έκαψαν ξαφνικά την Αθήνα με αφορμή τον αδικαιολόγητο και τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου από έναν ακραίο αστυνομικό. Μέχρι τις εκλογές χρειάζεται επομένως η διαρκής εγρήγορση της πολιτείας, των θεσμών της αλλά και της κοινωνίας ώστε να αποφευχθούν εκτροπές που θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες.

Ο μεγάλος όμως κίνδυνος για την σταθερότητα και την δημοκρατία μας είναι τα εγχώρια τέρατα να αναλάβουν υποδόριες εργολαβίες για τα αντίστοιχα διεθνή. Είναι βέβαιο ότι η χώρα μας είναι στο στόχαστρο εξωτερικών τεράτων για αποσταθεροποίηση, τεράτων που έχουν μεγάλη παράδοση σε αντίστοιχες διεθνείς παρεμβάσεις.

Για παράδειγμα, το καθεστώς Πούτιν έχει παρέμβει στις εκλογές πολλών μεγάλων χωρών, όπως η Αμερική, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία δεν θα διστάσει να πράξει ανάλογα στην μικρή Ελλάδα. Η στάση της χώρας μας στην εισβολή του στην Ουκρανία έχει ερεθίσει πολλαπλές φορές το καθεστώς, το οποίο έχει εκφράσει απροκάλυπτες απειλές μέσω της εκπροσώπου του.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας, η ΕΥΠ οφείλουν να είναι σε εξαιρετική εγρήγορση το επόμενο χρονικό διάστημα. Η αναζήτηση συνδρομής πληροφοριών από τις αντίστοιχες διεθνείς, ιδιαίτερα αυτές των συμμάχων μας χωρών, η σχετική ευαισθητοποίηση των ελληνικών αστυνομικών αρχών είναι τις επόμενες μέρες περισσότερο από επιβεβλημένες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος για την Δημοκρατία και θα το πληρώσει στις εκλογές.

Η τελεσίδικη καταδίκη δυο κορυφαίων στελεχών του, πρώην υπουργών της κυβέρνησης του για κατάχρηση εξουσίας και μάλιστα από το ανώτατο δικαστήριο με μέλη του δικαστές μετά από κλήρωση στην Βουλή είναι ένα από τα γεγονότα που το πιστοποιούν. Η αντιδημοκρατική του φύση τον οδηγεί στην αυτοαναίρεση και στην μετεκλογική αποσύνθεση. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό αυτή να μην οδηγήσει και στη αντίστοιχη προεκλογική της χώρας.

Αχιλλέας Γραβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: