Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Καθημερινή: Τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία Καραϊβάζ- Εχουν εντοπίσει έναν ύποπτο, γνωστό άνθρωπο της νύχτας

Παρά τις διαρροές για υπόθεση που βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι, η έρευνα έχει προχωρήσει
Σε πείσμα των διαρροών από την Αστυνομία ότι η διερεύνηση της υπόθεσης Καραϊβάζ βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι, ρεπορτάζ της Καθημερινής και του αστυνομικού της συντάκτη Γιάννη Σουλιώτη, υποστηρίζει ότι έχουν προκύψει νέα δεδομένα και μάλιστα έχει εντοπιστεί ύποπτος που φαίνεται να συμμετείχε στη δολοφονία.
Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις η δικογραφία να... πάει στους εισαγγελείς και ίσως να υπάρχουν στοιχεία ακόμα και για την άσκηση ποινικής δίωξης.
Όπως γράφει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα, οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης Ανθρωποκτονιών, έχουν συγκεντρώσει βίντεο από κάμερες ασφαλείας και έχουν καταφέρει να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών από το σπίτι του δημοσιογράφου στον Αλιμο, μέχρι την οδό Πέτρου Ράλλη, όπου εγκατέλειψαν το μαύρο σκούτερ στο οποίο επέβαιναν.
Και έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις κινήσεις όχι μόνο των δύο πληρωμένων δολοφόνων ,αλλά και ορισμένων μελών της ομάδας υποστήριξης, που το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 είχαν την ευθύνη για τη διαφυγή και ασφαλή μετάβαση των δραστών, από το σπίτι του Γ. Καραϊβάζ στην οδό Αννινου, έως το κρησφύγετό τους σε προάστιο του Πειραιά, κατά πάσα πιθανότητα την περιοχή της Νίκαιας.

Από την έρευνα έχουν προκύψει ενδείξεις και για την ταυτότητα ενός από τα άτομα που μετείχαν στην υποστηρικτική ομάδα. Εναν Ελληνα, γνωστό για τις σχέσεις του με τη "νύχτα" και το οργανωμένο έγκλημα.

Όπως γράφει η Καθημερινή και ο Γιάννης Σουλιώτης, "το πρώτο διάστημα μετά τη δολοφονία, το προσωπικό του "Ανθρωποκτονιών" δούλευε διπλές βάρδιες με περίπου 40 αστυνομικούς εφοδιασμένους με φορητούς υπολογιστές να συλλέγουν βίντεο από το σημείο της δολοφονίας και τους δρόμους που ήταν πιθανό οι δράστες να είχαν χρησιμοποιήσει για τη διαφυγή τους. Συγκέντρωσαν πάνω από 300 βίντεο από κάμερες ασφαλείας τα οποία επεξεργάστηκαν σε βάθος αρκετών μηνών. Πέτυχαν να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής του μαύρου Beverly από τον Αλιμο έως την οδό Πέτρου Ράλλη στην περιοχή της Νίκαιας, όπως επίσης να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις της ομάδας υποστήριξης και να συγκεντρώσουν στοιχεία για ένα μέλος αυτής."
Γιώργος Καραϊβάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: