Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Η φράση «κλειδί» στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα και η απάντηση στον Κουτσούμπα για τις εκλογές

Μία φράση που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του για πρώτη φορά αναμένεται να ακουστεί πολλές φορές ακόμα, όσο οι εκλογές θα πλησιάζουν.
Το «κανείς πίσω, όλοι μαζί μπροστά» συμπυκνώνει το στίγμα που θέλει να δώσει ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική εκστρατεία που έχει ατύπως εκκινήσει και ισοδυναμεί με το σύνθημα της ΝΔ στην προσπάθεια της να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή.
Το κυβερνών κόμμα βάζει στο επίκεντρο του προεκλογικού του προγράμματος, όλους τους Έλληνες, μακριά από κομματικά στεγανά και πεποιθήσεις, χωρίς αποκλεισμούς... προκειμένου η χώρα να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Βασική επιδίωξη του κ.Μητσοτάκη θα είναι να εκφράσει το σύνολο της κοινωνίας, πέρα και πάνω από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές.

Ένα εγχείρημα που έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και κεντρικό μέσο για την επιτυχία του θα είναι η αποτελεσματικότητα και η συνέπεια της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επισημαίνουν συνομιλητές του πρωθυπουργού.
Κομβικό σημείο άλλωστε της «γαλάζιας» προσπάθειας για νίκη στις εκλογές θα είναι η επικοινωνία των κυβερνητικών πεπραγμένων και η συνέπεια λόγων και πράξεων, κάτι που στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμούν ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου δείχνει να έχει «κλειδώσει» το δίμηνο Απριλίου-Μαίου για να στήσει κάλπες. Ένας σχεδιασμός που έχει «φωτογραφηθεί» από κυβερνητικά στελέχη και ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε από έναν διάλογο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε σχετική ερώτηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ ο πρωθυπουργός απάντησε ότι μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά ως προς την Κυριακή των εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφή οδηγία προς τα μέλη της κυβέρνησης να μην χαλαρώσουν ενόψει εκλογών και να συνεχίσουν σε υψηλούς ρυθμούς μέχρι την προκήρυξη των εκλογών παρά το λογικό άγχος της εκλογής.

Κώστας Αλεξανδρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: